الأنعام ١٣٥

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۴:۴۴ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

بگو: «ای قوم من! هر کار در قدرت دارید بکنید! من (هم به وظیفه خود) عمل می‌کنم؛ امّا بزودی خواهید دانست چه کسی سرانجام نیک خواهد داشت (و پیروزی با چه کسی است! امّا) به یقین، ظالمان رستگار نخواهند شد!»

بگو: اى قوم من! هر چه در توان داريد به كار گيريد كه من نيز در كارم، [امّا] به زودى خواهيد دانست كه عاقبت آن سرا براى كيست. و يقينا ستمكاران رستگار نمى‌شوند
بگو: «اى قوم من، هر چه مقدور شما هست انجام دهيد؛ من [هم‌] انجام مى‌دهم. به زودى خواهيد دانست كه فرجام [نيكوى‌] آن سراى از آنِ كيست. آرى، ستمكاران رستگار نمى‌شوند.»
بگو: ای قوم من، شما را هر چه در خور است و بر آن توانایی دارید عمل کنید، من نیز در خور خویش عمل (نیک) می‌کنم، آن گاه البته (من به اجر خود رسم و) شما به زودی آگاه خواهید شد که آن کس که عاقبت منزلگاه خوش دارد کیست، البته ستمکاران را رستگاری نیست.
بگو: ای قوم! تا جایی که در قدرت شماست [برای مبارزه با من و آیینم] بکوشید، من هم [در انجام دادن وظایفم] می کوشم، سپس خواهید دانست که سرانجام خوش و نیکوی سرای آخرت برای کیست؟ قطعاً ستمکاران رستگار نمی شوند.
بگو: اى قوم من، هر چه از دستتان برمى‌آيد بكنيد كه من نيز مى‌كنم؛ به زودى خواهيد دانست كه پايان اين زندگى به سود كه خواهد بود، هر آينه ستمكاران رستگار نمى‌شوند.
بگو ای قوم من هرچه می‌توانید بکنید، من نیز می‌کنم، سپس به زودی خواهید دانست که نیک سرانجامی سرای آخرت از آن کیست و بی‌گمان ستمکاران رستگار نمی‌گردند
بگو: اى قوم من، بر جايگاه [و سيرت‌] خويش عمل كنيد كه من نيز عمل‌كننده‌ام پس بزودى خواهيد دانست كه سرانجام آن سراى كه راست، همانا ستمكاران رستگار نمى‌شوند.
(ای پیغمبر!) بگو: ای قوم من! (بر کفر خود و دشمنانگیتان نسبت به من ماندگار باشید و) هرچه در قدرت دارید بکنید. من هم (بر جای خود ایستاده‌ام و تا می‌توانم شکیبائی) می‌کنم (و در دفاع از اسلام می کوشم). بالأخره خواهید دانست که چه کسی سرانجامِ نیک خواهد داشت (و پیروزی در این جهان و سعادت در آن جهان مال چه کسی خواهد شد). بیگمان ستمکاران موفّق و رستگار نخواهند شد.
بگو: «ای قوم من! هر چه در توانتان است انجام دهید، من (هم) همواره (در خور توانم) انجام‌دهنده‌ام. پس دیرا که خواهید دانست زندگی پایانی این خانه(ی دنیا) از آنِ کیست. بی‌گمان، ستمکاران رستگار نمی‌کنند.»
بگو ای قوم بکنید هر آنچه توانید که منم کننده زود است بدانید که را است پایان خانه همانا رستگار نشوند ستمگران‌


الأنعام ١٣٤ آیه ١٣٥ الأنعام ١٣٦
سوره : سوره الأنعام
نزول : ١٠ هجرت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٩
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«عَلَی مَکانَتِکُمْ»: به اندازه قدرت و استطاعتی که دارید. در جائی که هستید. به گونه‌ای که هستید و وضع و حالتی که دارید. «عَاقِبَةُ الدَّارِ»: سرانجام جهان. پیروزی نهائی. حُسنِ خاتِمت و عاقبت. مراد پیروزی در این دنیا، یا سرافرازی در آن سرا است. «الظَّالِمُونَ»: ستمکاران. کافران.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱- هشدار دادن به کافران به پایان ناخوشایندشان از وظایف پیامبر (ص) (قل یقوم اعملوا على مکانتکم)

۲- پیامبر (ص) مأمور اعلام به ثبات و قاطعیت عملى بر آیین خود در برابر کفار (قل یقوم اعملوا على مکانتکم إنى عامل فسوف تعلمون)

۳- انسان داراى مسؤولیت در برابر اعمال خویش است. (اعملوا على مکانتکم إنى عامل فسوف تعلمون)

۴- کافران در روز قیامت در خواهند یافت که فرجام نیک از آن مؤمنان است. (فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار)

۵- سعادتمندى و یا تیره بختى اخروى انسان در گرو کردار دنیوى اوست. (اعملوا على مکانتکم إنى عامل فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار)

۶- انسان، جوینده فرجام نیک و پوینده مسیرى است که آن را سعادت مى پندارد. (اعملوا ... فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار)

۷- بهره بردارى از تمایل انسان به فرجام نیک و حسن عاقبت، روشى در تبلیغ و دعوت مردم به دین است. (فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار)

۸- نتیجه و فرجام عمل، معیارى تعیین کننده در ارزشگذارى اعمال (فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار) چون خداوند براى تبیین ارزش اعمال، پایان آن را معیارى براى تشخیص قرار داده، مى تواند به عنوان الگو و معیارى براى ارزشگذارى اعمال باشد.

۹- فرجام نیک از آن پیامبر (ص) و مؤمنان است. و ظالمان محروم از آن مى باشند. (فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار إنه لایفلح الظلمون)

۱۰- فرجام نیک، رستگارى است. (فسوف تعلمون من تکون له عقبة الدار إنه لایفلح الظلمون)

۱۱- کفر و مخالفت با راه انبیا، ظلم و مانع رستگارى است. (اعملوا على مکانتکم ... إنه لایفلح الظلمون)

۱۲- خداوند کسانى را که با کفرورزى، خویش را در زمره ستمکاران قرار داده اند، رستگار نمى سازد. (إنه لایفلح الظلمون)

موضوعات مرتبط

  • ارزشگذارى: ملاکهاى ارزشگذارى ۸
  • انبیا: مخالفت با انبیا ۱۱
  • انسان: تهییج تمایلات انسان ۷; سعادت‌طلبى انسان ۶، ۷; گرایشهاى انسان ۶; مسؤولیت انسان ۳
  • تبلیغ: روش تبلیغ ۷
  • خدا: افعال خدا ۱۲
  • دین: تبلیغ دین ۷; ثبات قدم در دین ۲
  • رستگارى: موارد رستگارى ۱۰; موانع رستگارى ۱۱، ۱۲
  • سعادت: زمینه سعادت اخروى ۵
  • شقاوت: زمینه شقاوت اخروى ۵
  • ظالمان:۱۲ بد فرجامى ظالمان ۱۲ ۹
  • ظلم: موارد ظلم ۱۱
  • عمل: آثار عمل ۵; ارزشگذارى عمل ۸; مسؤول عمل ۳
  • فرجام: اهمیت حسن فرجام ۹، ۱۰
  • قیامت: ظهور حقایق در قیامت ۴
  • کافران: فرجام شوم کافران ۱; کافران در قیامت ۴; هشدار به کافران ۱
  • کفر: آثار کفر ۱۱، ۱۲
  • مؤمنان: حسن فرجام مؤمنان ۴، ۹
  • محمّد (ص): ثبات قدم محمّد (ص) ۲; حسن فرجام محمّد (ص) ۹; مسؤولیت محمّد (ص) ۱، ۲

منابع