الروم ٢٤

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۵:۱۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

و از آیات او این است که برق و رعد را به شما نشان می‌دهد که هم مایه ترس و هم امید است (ترس از صاعقه، و امید به نزول باران)، و از آسمان آبی فرو می‌فرستد که زمین را بعد از مردنش بوسیله آن زنده می‌کند؛ در این نشانه‌هایی است برای جمعیّتی که می‌اندیشند!

|و از نشانه‌هاى او [اين كه‌] برق را براى بيم و اميد نشانتان مى‌دهد، و از آسمان باران مى‌فرستد و زمين را پس از مرگش بدان زنده مى‌كند. همانا در اين براى مردمى كه تعقّل مى‌كنند نشانه‌هاست
و از نشانه‌هاى او [اينكه‌] برق را براى شما بيم‌آور و اميدبخش مى‌نماياند، و از آسمان به تدريج آبى فرو مى‌فرستد، كه به وسيله آن، زمين را پس از مرگش زنده مى‌گرداند. در اين [امر هم‌] براى مردمى كه تعقل مى‌كنند، قطعاً نشانه‌هايى است.
و یکی از آیات او آن است که (رعد و) برق را به شما می‌نمایاند که هم شما را (از صاعقه عذاب) می‌ترساند و هم (به باران رحمت خود) امیدوار می‌گرداند، و نیز از آسمان باران می‌فرستد تا زمین را پس از مرگش باز زنده گرداند. در این امر نیز ادله‌ای (از قدرت ایزد) برای اهل خرد آشکار است.
و از نشانه های [قدرت و ربوبیت] اوست که برق را مایه ترس [از صاعقه] و امید [به باران] به شما می نمایاند، و از آسمان، آبی نازل می کند که زمین را پس از مردگی اش به وسیله آن زنده می کند؛ قطعاً در این [شگفتی های آفرینش] نشانه هایی است برای مردمی که تعقّل می کنند.
و از نشانه‌هاى قدرت اوست كه برق را به قصد بيم و اميد، به شما مى‌نماياند. و از آسمان باران مى‌فرستد تا زمين مرده را بدان زنده سازد. در اين عبرتهايى است براى كسانى كه به عقل درمى‌يابند.
و از جمله آیات او این است که برق را [به شیوه‌ای‌] بیم‌انگیز و امیدانگیز به شما می‌نمایاند و از آسمان آبی فرو می‌فرستد و با آن زمین را پس از پژمردنش زنده می‌دارد، بی‌گمان در این [امر] برای خردورزان مایه‌های عبرت است‌
و از نشانه‌هاى او آنست كه برق را براى بيم- تا مسافران بترسند و احتياب كنند- و اميد- تا مايه اميد كشاورزان باشد- به شما مى‌نمايد و از آسمان آبى فرو مى‌ريزد تا زمين را پس از مردگى‌اش زنده كند همانا در آن براى مردمى كه خرد را كار بندند نشانه‌هاست.
و از زمره‌ی نشانه‌های (دالّ بر قدرت و عظمت) خدا، یکی این است که خدا برق را که هم باعث ترس است و هم مایه‌ی امید، به شما می‌نمایاند، و از آسمان آب مهمّی را می‌باراند، و زمین را بعد از مرگش، (یعنی خشک و سوزان بودن) به وسیله‌ی آن آب زنده (و سرسبز) می‌گرداند. بی‌گمان در این (درخشش آذرخش آسمان و نزول باران و آبیاری زمین و سرسبز شدن آن) دلائلی است برای فهمیدگان و خردمندان.
و از نشانه‌های اوست (که) برق را برای شما بیم‌آور و امیدبخش می‌نمایاند و از آسمان به‌تدریج آبی فرو می‌فرستد. پس با آن، زمین را پس از مرگش زنده می‌گرداند. به‌راستی در این (نعمت‌ها) برای مردمی که خردورزی می‌کنند، به‌درستی نشانه‌هایی است.
و از آیتهایش بنماید به شما برق را بیمی و امیدی و بفرستد از آسمان آبی که زنده سازد بدان زمین را پس از مردنش همانا در این است آیتهائی برای گروهی که بخرد یابند


الروم ٢٣ آیه ٢٤ الروم ٢٥
سوره : سوره الروم
نزول : ٦ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٢٤
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«یُرِیکُمُ الْبَرْقَ»: (نگا: رعد / ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - نشان دادن برق هاى امیدزا و خوف آفرین، از آیات الهى است. (و من ءایته یریکم البرق خوفًا و طمعًا)

۲ - نزول باران و سرسبز و با طراوت شدن زمین به وسیله آن، ازآیه هاى خداوند است. (و من ءایته ... و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض بعد موتها)

۳ - باران، مایه حیات زمین و طبیعت است. (و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض بعد موتها)

۴ - عوامل طبیعى، مجارى مشیّت و اراده الهى اند. (و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض بعد موتها) از این که خداوند، با آب باران، زمین را حیات مى بخشد و بدون واسطه، چنین کارى را به انجام نمى رساند، معلوم مى شود که عوامل طبیعى، مجرایى براى تحقّق مشیّت خداوندند.

۵ - زمین بدون آب، مرده و موات است. (و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض بعد موتها)

۶ - برق هایى ترس آفرین و طمع زا، بارش باران و رویش گیاهان با آن، نشانه هاى قدرت خداوند (یریکم البرق ... إنّ فى ذلک لأیت)

۷ - آیه بودن رخدادهاى طبیعى، براى کسانى قابل درک است که قوه عقلانى خویش را به کار مى گیرند.    و من ءایته یریکم البرق ... و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض ... إنّ فى ذلک لأیت لقوم یعقلون

۸ - پدیده هاى طبیعى، مانند برق و باران و رویش گیاهان، از منابع خداشناسى است. (یریکم البرق ... إنّ فى ذلک لأیت لقوم یعقلون)

۹ - استفاده از کارکرد عوامل طبیعى در طبیعت براى اثبات وجود خداوند، از شیوه هاى تبلیغى قرآن کریم است.    و من ءایته یریکم البرق خوفًا و طمعًا و ینزّل من السماء ماء فیحیى به الأرض بعد موتها إنّ فى ذلک لأیت

۱۰ - نگرش ژرف به پدیده هاى هستى، امرى لازم است. (و من ءایته یریکم البرق ... إنّ فى ذلک لأیت لقوم یعقلون)

۱۱ - خرد، از ابزار شناخت است. (لقوم یعقلون)

موضوعات مرتبط

  • آب: فواید آب ۵
  • آیات خدا :۲ آیات آفاقى ۱، ۷، ۸; ابزار فهم آیات خدا ۲ ۷; نقش آیات آفاقى ۹
  • باران: بارش باران ۲، ۶; فواید باران ۲، ۳; نقش باران ۸
  • برق آسمانى: برق آسمانى امیدوارکننده ۱، ۶; برق آسمانى ترسناک ۱، ۶
  • تبلیغ: روش تبلیغ ۹
  • تعقل: تعقل در موجودات ۱۰
  • حوادث طبیعى: نقش حوادث طبیعى ۷، ۸
  • حیات: موجبات حیات ۳
  • خدا: مجارى مشیت خدا ۴; نشانه هاى قدرت خدا ۶
  • رعدوبرق: نقش رعدوبرق ۸
  • زمین: حیات زمین ۳; مرگ زمین ۵
  • شناخت: ابزار شناخت ۱۱
  • عقل: نقش عقل ۷، ۱۱
  • عوامل طبیعى: عمل عوامل طبیعى ۹; نقش عوامل طبیعى ۴
  • گیاهان: رویش گیاهان ۲، ۶، ۸

منابع