روایت:الکافی جلد ۲ ش ۲۲۱۸

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۲، كِتَابُ الْعِشْرَة

عده من اصحابنا عن احمد بن محمد بن خالد عن ابن فضال عن جعفر بن يونس عن داود بن الحصين قال :


الکافی جلد ۲ ش ۲۲۱۷ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۲۲۱۹
روایت شده از : امام جعفر صادق عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب العشرة
عنوان : حدیث امام جعفر صادق (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كِتَابُ الْعِشْرَة‏ بَابُ الْعُطَاسِ وَ التَّسْمِيتِ‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۶, ۵۳۹

از داود بن حصين، گويد: ما جمعى در حضور امام صادق (ع) بوديم و من تا ۱۴ مرد را در اطاق بر شمردم، امام صادق (ع) عطسه زد و كسى از حاضران سخنى نگفت، امام فرمود: آيا تسميت نگوئيد؟ آيا جواب عطسه ندهيد؟ (تسميت گوئيد، بايد جواب عطسه را بگوئيد خ ل) از حق مؤمن بر مؤمن اين است كه هر گاه بيمار شد، او را عيادت كند، و هر گاه مرد، بر سر جنازه‏اش حاضر شود، و هر گاه عطسه زد، او را تسميت گويد (به او گويد: يرحمك اللَّه) و هر گاه از او دعوت كرد، بپذيرد.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۴, ۴۷۳

داود بن حصين گويد: نزد حضرت صادق عليه السلام بوديم و من شمردم چهارده نفر در آن اطاق بودند پس حضرت صادق عليه السلام عطسه زد و يكنفر از آن گروه سخنى نگفت، حضرت صادق عليه السلام فرمود: آيا جواب عطسه را ندهيد؟ آيا جواب عطسه را نگوئيد؟ از حقوق مؤمن بر مؤمن اينست كه چون بيمار شد عيادتش كند، و چون بميرد بر سر جنازه‏اش حاضر شود، و چون عطسه زند جواب عطسه‏اش را بگويد، و چون او را دعوت كند بپذيرد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۴, ۷۳۹

چند نفر از اصحاب ما روايت كرده‏اند، از احمد بن محمد بن خالد، از ابن فضّال، از جعفر بن محمد، از يونس، از داود بن حصين كه گفت: در نزد امام جعفر صادق عليه السلام بودم، و در آن حجره بيست و چهار مرد را احصا نمودم و شمردم، بيست و چهار كس بودند. پس حضرت صادق عليه السلام عطسه كرد و هيچ‏يك از آن گروه هيچ نگفت. حضرت صادق عليه السلام فرمود: «چرا تسميت و دعا نمى‏كنيد. از جمله حقّ مؤمن بر مؤمن (و بنابر بعضى از نسخ كافى، آنچه واجب است از براى مؤمن بر مؤمن)، چون بيمار شود، آن است كه او را عيادت كند، و چون بميرد، آن است كه در جنازه‏اش حاضر شود، و چون عطسه كند، آن است كه او را تسميت كند- يا فرمود كه: او را تشميت كند- (و هر دو دعا است به خير و بركت، چنان كه معلوم شد)، و چون او را بخواند، آن است كه او را اجابت كند».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)