التوبة ١٧

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۴:۴۹ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

مشرکان حق ندارند مساجد خدا را آباد کنند در حالی که به کفر خویش گواهی می‌دهند! آنها اعمالشان نابود (و بی‌ارزش) شده؛ و در آتش (دوزخ)، جاودانه خواهند ماند!

مشركان كه شاهد كفر خويشند حق ندارند مسجدهاى خدا را آباد كنند. آنها اعمالشان باطل است و در آتش جاودانند
مشركان را نرسد كه مساجد خدا را آباد كنند، در حالى كه به كفر خويش شهادت مى‌دهند. آنانند كه اعمالشان به هدر رفته و خود در آتش جاودانند.
مشرکان را نرسد که مساجد خدا را تعمیر کنند در صورتی که بر کفر خود گواهند. اینانند که اعمالشان نابود خواهد شد و در آتش دوزخ جاوید معذّب خواهند بود.
و مشرکان در حالی که بر ضد خود به کفر [و انکار حقایق] گواهی می دهند، صلاحیت آباد کردن مساجد خدا را ندارند؛ اینانند که اعمالشان تباه و بی اثر است و در آتش جاودانه اند.
مشركان را نرسد كه در حالى كه به كفر خود اقرار مى‌كنند مسجدهاى خدا را عمارت كنند. اعمال آنها ناچيز شده و در آتش جاويدانند.
مشرکان را نرسد که مساجد الهی را آبادان کنند حال آنکه [عملا] بر کفر خود گواه هستند، اعمال اینان تباه شده و جاودانه در آتش دوزخ خواهند بود
مشركان را نسزد كه مسجدهاى خداى را آباد كنند در حالى كه بر كفر خويش گواهند آنانند كه كارهايشان تباه و بى‌بر است و در آتش دوزخ جاودانه باشند.
مشرکانی که به کفر خویش گواهی می‌دهند حق ندارند مساجد خدا را (با عبادت یا تعمیر و تنظیف و خدمت) آباد کنند. آنان اعمالشان هدر و تباه است (و اجر و مزدی به کارهایشان تعلّق نمی‌گیرد) و جاودانه در آتش دوزخ ماندگار می‌مانند.
هرگز بت‌پرستان را (چنان حقی) نبوده‌است که مساجد خدا را آباد کنند، در حالی که گواهانی بر کفر خودهاشان می‌باشند. آنانند که اعمالشان به هدر رفته و ایشان در آتش جاودانند.
نرسد مشرکان را که آباد کنند مساجد خدا را حالی که گواهی‌دهندگانند بر خویشتن به کفر آنان باطل شده است کردارشان و در آتشند جاودانان‌


التوبة ١٦ آیه ١٧ التوبة ١٨
سوره : سوره التوبة
نزول : ٨ هجرت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٩
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«مَا کَانَ لِلْمُشْرِکینَ»: مشرکان را نسزد و نرسد. «أَن یَعْمُرُوا»: مراد آباد کردن مادی یا معنوی است. یعنی مشرکان نه حق شرکت در تعمیر و بنای مساجد را دارند و نه حق شرکت در اجتماع و عبادت در آنها را. البتّه کمک مالی یا بدنی آنان در ساختمان مساجد بلامانع است اگر زیان سیاسی یا دینی در آن نباشد (نگا: تفسیرالمنار، صفحه جلد ). «شَاهِدِینَ»: مراد گواهی به زبان حال است (نگا: اعراف / و عادیات / . چرا که شهادت اعمال مهمتر از شهادت اقوال است.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - مشرکان، صلاحیت تعمیر و رسیدگى به مساجد را ندارند. (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه)

۲ - وانهادن امور مساجد به شرک پیشگان، ممنوع است. (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه)

۳ - اظهار خضوع و فروتنى در پیشگاه خدا، حکمت و فلسفه ساختن مساجد (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه) نامگذارى اماکن عبادت به «مساجد» بیانگر برداشت فوق مى باشد.

۴ - مساجد، مکانهایى مقدس و متعلق به خدا و ملک اوست. (مسجد اللّه) اضافه «مساجد» به «اللّه» اضافه تشریفیّه و بیانگر قداست مساجد است.

۵ - مشرکان، مردمانى ناپاک و آلوده به کفر (شهدین على أنفسهم بالکفر)

۶ - تولیت مسجدالحرام (تعمیر و رسیدگى به امور آن) در صدر اسلام - تا پیش از فتح مکّه - در دست مشرکان کفر پیشه بوده است. (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه شهدین على أنفسهم بالکفر)

۷ - اعمال نیک مشرکان در نزد پروردگار حبط شده، بى ارزش و فاسد است. (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه شهدین على أنفسهم بالکفر)

۸ - کفر به خدا، مایه حبط و بى ارزشى و فاسد شدن اعمال نیک کافران است. (ما کان للمشرکین أن یعمروا مسجد اللّه شهدین على أنفسهم بالکفر أولئک حبطت أعملهم)

۹ - شرک، گناهى نابخشودنى است. (ما کان للمشرکین ... أولئک حبطت أعملهم و فى النار هم خلدون)

۱۰ - مشرکان، اهل دوزخ بوده و در آتش آن جاودانه خواهند ماند. (ما کان للمشرکین ... و فى النار هم خلدون)

موضوعات مرتبط

  • احکام: ۲
  • اماکن مقدس: ۴
  • پلیدان: ۵
  • جهنم: جاودانان در جهنم ۱۰
  • خدا: مالکیت خدا ۴
  • خضوع: اهمیّت خضوع ۳
  • شرک: آمرزش شرک ۹; گناه شرک ۹
  • عمل: عوامل حبط عمل ۸
  • کافران: حبط عمل کافران ۸
  • کفر: آثار کفر به خدا ۸
  • محرمات: ۲
  • مسجد: احکام مسجد ۲; تعمیر مسجد ۱; تولیت مسجد ۱، ۲; فلسفه بناى مسجد ۳; قداست مسجد ۴; مالک مسجد ۴
  • مسجدالحرام: تاریخ مسجدالحرام ۶; تولیت مسجدالحرام در صدر اسلام ۶
  • مشرکان: بى لیاقتى مشرکان ۱، ۲; پلیدى مشرکان ۵; حبط عمل مشرکان ۷; عمل پسندیده مشرکان ۷; کفر مشرکان ۵; مشرکان در جهنم ۱۰; مشرکان و مسجد الحرام ۶

منابع