روایت:الکافی جلد ۲ ش ۴۵۰

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۲، كتاب الإيمان و الكفر

علي بن ابراهيم عن علي بن محمد القاساني عمن ذكره عن عبد الله بن القاسم عن ابي عبد الله ع قال :


الکافی جلد ۲ ش ۴۴۹ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۴۵۱
روایت شده از : امام جعفر صادق عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الإيمان و الكفر
عنوان : حدیث امام جعفر صادق (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كتاب الإيمان و الكفر‏‏ بَابُ ذَمِّ الدُّنْيَا وَ الزُّهْدِ فِيهَا
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۴, ۳۹۱

فرمود: هر گاه خدا براى بنده‏اى نيكى خواهد، او را به دنيا بى‏رغبت كند و در ديانت فهميده سازد و به عيوب دنيا بينا كند و هر كه را اين خصلتها داده شود، خير دنيا و آخرت به او داده شده، و فرمود: هيچ كس حق را از درى نجسته كه از در زهد در دنيا بهتر باشد و آن ضد است مر آنچه را دشمنان حق مى‏جويند، گفتم: قربانت، آنها از چه راهى مى‏جويند؟ فرمود: از رغبت به دنيا، و فرمود: آيا شخص پر صبر ارجمندى وجود ندارد، به راستى اين دنيا چند روز اندك بيش نيست، هلا بر شما حرام است كه مزه ايمان را بچشيد تا نسبت به دنيا بى‏رغبت و زاهد شويد. گويد: و شنيدم امام صادق (ع) مى‏فرمود: هر گاه مؤمن خود را از دنيا كنار كشد مقامش بالا رود و شيرينى دوستى خدا را دريابد و نزد دنياداران به ديوانه ماند و همانا به دين مردم حب خدا آميخته و به كارى جز آن دست نيندازند. گويد: شنيدمش مى‏فرمود: به راستى چون قلب، پاك و مصفا شد، زمين بر او تنگ گردد تا بر فراز رود.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۳, ۱۹۶

امام صادق عليه السلام فرمود: چون خدا خير بنده‏ئى را خواهد، او را نسبت بدنيا بى‏رغبت و نسبت بدين دانشمند كند. و بعيوب دنيا بينايش سازد، و بهر كه اين خصلتها داده شود، خير دنيا و آخرت داده شده، و فرمود: هيچ كس حق را در راهى بهتر از زهد دنيا نجسته است و آن ضد مطلوب دشمنان حق است. راوى گويد: عرضكردم: قربانت، آنها از چه راه ميجويند؟ فرمود: از رغبت بدنيا. و فرمود آيا شخص پر صبر كريمى نيست؟ همانا دنيا چند روزاند كست، همانا حرامست بر شما كه مزه ايمان چشيد جز آنكه نسبت بدنيا بى‏رغبت شويد. و شنيدم امام صادق عليه السلام ميفرمود: چون مؤمن از دنيا كنار كشد، رفعت پيدا كند و شيرينى محبت خدا را دريابد، و نزد اهل دنيا ديوانه نمايد، در صورتى كه شيرينى محبت خدا بآنها آميخته شده كه بچيز ديگر مشغول نشوند. و شنيدم ميفرمود: زمانى كه دل صفا پيدا كند، زمين برايش تنگ شود. تا آنجا كه پرواز كند.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۳, ۳۳۷

على بن ابراهيم، از على بن محمد قاسانى، از آنكه او را ذكر كرده، از عبداللَّه بن قاسم، از امام جعفر صادق عليه السلام روايت كرده است كه فرمود: «چون خدا خير و خوبى را به بنده‏اى اراده فرمايد، او را در دنيا بى‏رغبت گرداند، و در امر دين او را دانشمند سازد، و او را به عيب‏هاى دنيا بينا كند. و هر كه اينها به او عطا شود، خير دنيا و آخرت به او عطا شده است». و فرمود كه: «كسى حق را طلب نكرده به درى كه از بى‏رغبتى در دنيا بهتر باشد، و آن ضدّ آن چيزى است كه دشمنان حق طلب كرده‏اند». عرض كردم كه: فداى تو گردم! اين از چيست؟ فرمود كه: «از رغبت در دنيا». و فرمود:

«مگر از كسى كه بسيار صابر و صاحب كرم باشد». و احتمال دارد كه معنى اين باشد كه آيا هيچ صبركننده‏اى نيست كه به واسطه بى‏رغبتى در دنيا كريم باشد؟ و ظاهر اين است كه اين معنى ظاهرتر باشد؛ زيرا كه بعد از اين مى‏فرمايد: «پس جز اين نيست كه دنيا چند روزى است بسيار كم. و بدانيد كه حرام است بر شما كه مزه ايمان را بيابيد، تا وقتى كه در دنيارغبت نداشته باشيد».

عبداللَّه مى‏گويد: و نيز شنيدم از امام جعفر صادق عليه السلام كه مى‏فرمود: «چون مؤمن خود را از دوستى دنيا خالى سازد، بلند شود و شيرينى دوستى خدا را بيابد، و در نزد اهل دنيا چنان باشد كه گمان برند كه ديوانه شده، و جز اين نيست كه شيرينى دوستى خدا به آن گروه آميخته، و به اين سبب به غير خدا مشغول نشده‏اند». راوى مى‏گويد: و نيز از آن حضرت شنيدم كه مى‏فرمود: «به درستى كه دل چون صاف شود و خباثت نفسانى و رذائل شيطانى در آن نباشد، زمين بر او تنگ گردد و قرار نگيرد، تا از اين عالم به سوى عالم بالا بلند شود».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)