المائدة ١١٣

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۴:۴۳ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

گفتند: «(ما نظر بدی نداریم،) می‌خواهیم از آن بخوریم، و دلهای ما (به رسالت تو) مطمئن گردد؛ و بدانیم به ما راست گفته‌ای؛ و بر آن، گواه باشیم.»

گفتند: مى‌خواهيم از آن بخوريم و دل‌هايمان مطمئن شود و بدانيم كه به ما قطعا راست گفته‌اى و خود از شاهدان آن باشيم
گفتند: «مى‌خواهيم از آن بخوريم، و دلهاى ما آرامش يابد، و بدانيم كه به ما راست گفته‌اى، و بر آن از گواهان باشيم.»
گفتند: می‌خواهیم هم از آن مائده آسمانی تناول کنیم و هم دلهای ما مطمئن شود و هم به راستی عهدهای تو پی بریم و بر آن (به مشاهده) از گواهان باشیم.
گفتند: می خواهیم از آن بخوریم و دل های ما آرامش یابد، و بدانیم که تو [در ادعای نبوتت] به ما راست گفته ای، و ما بر آن از گواهان باشیم.
گفتند: مى‌خواهيم كه از آن مائده بخوريم تا دلهايمان آرام گيرد و بدانيم كه تو به ما راست گفته‌اى و بر آن شهادت دهيم.
گفتند می‌خواهیم از آن بخوریم و دلهایمان آرام گیرد و بدانیم که به ما راست گفته‌ای و خود از گواهان آن باشیم‌
گفتند: مى‌خواهيم تا از آن بخوريم و دلهامان آرام گيرد و بدانيم كه به ما راست گفته‌اى و بر آن از گواهان باشيم.
گفتند: می‌خواهیم (به عنوان تبرّک) از آن (خوان یغما چیزی) بخوریم و دلهایمان (با زیادت یقین به قدرت ربّ‌العالمین) آرامش یابد و (به عین‌الیقین) بدانیم که تو (در رسالت خود) به ما راست گفته‌ای و (با تبدیل استدلالات نظری به مشاهدات تجربی و بصری، وسوسه‌ها از زوایای دلها زدوده شود و در پیش آنان که چنین معجزه‌ای را نمی‌بینند) جزو گواهان بر آن باشیم.
گفتند: «می‌خواهیم از آن بخوریم و دل‌هایمان (بدان) آرامش یابد و بدانیم که به ما راست گفته‌ای و بر آن از گواهان باشیم.»
گفتند خواهیم از آن خوریم و مطمئن گردد دلهای ما و بدانیم که راست گفته‌ای با ما و باشیم بر آن از گواهان‌


المائدة ١١٢ آیه ١١٣ المائدة ١١٤
سوره : سوره المائدة
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٨
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«صَدَقْتَنَا»: با ما راست بوده‌ای و راست گفته‌ای. «الشَّاهِدِینَ»: گواهان در پیش دیگران، یا گواهان بر قدرت یزدان و صدق نبوّت عیسی.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱- تناول از غذاى آسمانى و اطمینان به توانایى خداوند از انگیزه هاى حواریون براى درخواست مائده آسمانى (قالوا نرید ان نأکل منها و تطمئن قلوبنا و نعلم ان قد صدقتنا)

۲- یقین به رسالت عیسى (ع) و تبلیغ آن با گواه بودن بر نزول مائده از انگیزه هاى حواریون براى درخواست مائده آسمانى (و نکون علیها من الشهدین)

۳- انگیزه هاى چهارگانه حواریون (تغذیه، اطمینان و ...) توجیه آنان براى درخواست نابجاى نزول مائده آسمانى* (قال اتقوا اللّه ان کنتم مؤمنین. قالوا نرید ان نأکل منها ... من الشهدین)

۴- اطمینان به واقعى بودن مائده آسمانى انگیزه حواریون از خوردن آن مائده (قالوا نرید ان نأکل منها و تطمئن قلوبنا و نعلم ان قد صدقتنا) عطف «نطمئن» بدون «ان» بر «نأکل» مى تواند بیانگر آن باشد که حواریون به این جهت خواهان خوردن از مائده بودند که به متمایز بودن آن از سحر و شعبده پى برده و واقعى بودن آن را لمس کنند.

۵- اصحاب عیسى (ع)، در برهه اى از زمان دچار کمبود مواد غذایى* (قالوا نرید ان نأکل منها) درخواست نزول مائده به انگیزه تغذیه در صورتى مى تواند توجیهى براى آن درخواست به حساب آید که دستیابى به خوراکیها از راههاى معمول براى آنان بسیار مشکل باشد.

۶- غلبه گرایشهاى مادى در حواریون عیسى (ع) بر جنبه هاى معنوى آنان* (قالوا نرید ان نأکل منها و تطمئن قلوبنا) برداشت فوق از تقدیم «نأکل» که اشاره به جنبه مادى دارد، بر «تطمئن» و «نعلم» که از امور معنوى است، استفاده شده است.

۷- استقامت و پایدارى توده مردم بر ایمان و عقاید دینى خود، در گرو تأمین نیازهاى مادى و معنوى آنان (قالوا نرید ان نأکل منها و تطمئن قلوبنا)

۸- حواریون در آغاز رسالت مسیح، محروم از ایمان راستین و گرفتار شک و تردید در حقانیت رسالت عیسى (ع) (قالوا ... و تطمئن قلوبنا و نعلم ان قد صدقتنا)

۹- معجزات پیامبران، مایه اطمینان و یقین بر حقانیت رسالت آنان (ان ینزل علینا مائدة .. و تطمئن قلوبنا و نعلم ان قد صدقتنا)

۱۰- اطمینان قلب مرتبه اى بالاتر از مرحله ایمان (قال اتقوا اللّه ان کنتم مؤمنین. قالوا نرید ان ... تطمئن قلوبنا)

۱۱- تبلیغ حقانیت رسالت عیسى (ع)، پس از نزول مائده آسمانى، تعهد و میثاق حواریون با وى (قالوا ... و نکون علیها من الشهدین)

موضوعات مرتبط

  • استقامت: عوامل استقامت ۷
  • اطمینان: قلب ۱۰ ; درخواست اطمینان ۳ ; عوامل اطمینان ۹
  • انبیا: معجزه انبیا ۹
  • ایمان: به انبیا ۹ ; ایمان به عیسى (ع) ۲ ; ایمان به قدرت خدا ۱ ; محرومیت از ایمان ۸ ; مراحل ایمان ۱۰ ; موجبات ایمان ۹
  • حواریون: انگیزه حواریون ۱، ۲، ۳، ۴ ; حواریون و عیسى (ع) ۱۱ ; خواسته حواریون ۱، ۲، ۳ ; طعام حواریون ۴ ; عقیده حواریون ۶، ۸ ; عهد حواریون ۱۱ ; مادیگرى حواریون ۶
  • دین: عوامل پاسدارى از دین ۷
  • طعام: درخواست طعام ۳ ; طعام آسمانى ۱
  • عقیده: استقامت بر عقیده ۷
  • عیسى (ع): تبلیغ رسالت عیسى (ع) ۱۱ ; حواریون عیسى (ع) ۵ ; شک در رسالت عیسى (ع) ۸ ; عهد با عیسى (ع) ۱۱ ; قحطى در دوران عیسى (ع) ۵
  • مائده آسمانى:۴ درخواست مائده آسمانى ۴ ۱، ۲، ۳
  • مردم: پاسدارى از عقیده مردم ۷
  • معجزه: آثار معجزه ۹
  • نیازهاى مادى: تأمین نیازهاى مادى ۷
  • نیازهاى معنوى: تأمین نیازهاى معنوى ۷

منابع