الأحزاب ١٦

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۷:۴۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

بگو: «اگر از مرگ یا کشته‌شدن فرار کنید، سودی به حال شما نخواهد داشت؛ و در آن هنگام جز بهره کمی از زندگانی نخواهید گرفت!»

|بگو: اگر از مرگ يا كشته شدن بگريزيد، اين گريز اصلا سودى به حال شما نخواهد داشت و در آن صورت جز اندكى [از زندگى‌] برخوردار نخواهيد شد
بگو: «اگر از مرگ يا كشته شدن بگريزيد، هرگز اين گريز براى شما سود نمى‌بخشد، و در آن صورت جز اندكى برخوردار نخواهيد شد.»
(ای رسول ما، منافقان را) بگو: اگر از مرگ یا قتل فرار می‌کنید آن فرار هرگز به نفع شما نیست چه آنکه اندک زمانی بیش (از زندگی) کامیاب نخواهید شد.
بگو: اگر از مرگ یا کشته شدن بگریزید، گریز شما هرگز سودتان نمی دهد، و در این صورت [اگر هم سودتان دهد، از این زندگی زودگذر فانی] جز اندکی برخوردار نخواهید شد.
بگو: اگر از مرگ يا كشته شدن بگريزيد، هرگز گريختن سودتان ندهد. و آنگاه از زندگى جز اندكى بهره‌مند نخواهيد شد.
بگو فرار از مرگ یا کشته شدن، اگر بگریزید برایتان [نهایتا] سودی ندارد، و در آن صورت هم جز اندکی [از زندگی‌] برخوردار نخواهید شد
بگو: اگر از مرگ يا كشته شدن بگريزيد اين گريختن هرگز شما را سود ندارد، وانگهى جز اندكى برخوردار نشويد.
بگو: اگر از مرگ یا کشته شدن فرار کنید، این فرار سودی به حال شما نخواهد داشت، و اگر (هم به فرض) سودی داشته باشد، خدا بیش از چند روزی (از زندگی دنیا) بهره‌مندتان نمی‌گرداند، (و روزگار زندگی هر چند طولانی هم باشد کم و ناچیز است).
بگو: «اگر از مرگ یا کشته شدن فرار کنید هرگز فرار، شما را سودی نبخشد، و در این هنگام (و هنگامه) جز اندکی برخوردار نخواهید شد.»
بگو سود ندهد شما را گریز اگر بگریزید از مرگ یا کشتن و آن هنگام کامیاب نشوید مگر اندکی‌


الأحزاب ١٥ آیه ١٦ الأحزاب ١٧
سوره : سوره الأحزاب
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٦
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«لا تُمَتَّعُونَ»: به شما داده نخواهد شد و برخوردارتان نمی‌گردانند.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - پیامبراکرم(ص)، مأمور ابلاغ پیام خداوند به مردم (قل لن ینفعکم الفرار)

۲ - پیامبر(ص)، موظف بود که عقیده منافقان مدینه را درباره حفظ جان از خطر مرگ، تصحیح کند. (إن یریدون إلاّ فرارًا ... قل لن ینفعکم الفرار إن فررتم ...و إذًا لاتمتّعون إلاّ قلیلاً)

۳ - منافقان شرکت کننده در غزوه احزاب، درصدد فرار از جهاد، به منظور نجات خود بودند. (قل لن ینفعکم الفرار)

۴ - فرار از جبهه جهاد، ممکن است که نحوه مرگ و یا قتل را تغییر دهد، اما براى همیشه آنها را منتفى نمى سازد. (قل لن ینفعکم الفرار إن فررتم من الموت أو القتل و إذًا لاتمتّعون إلاّ قلیلاً)

۵ - انسان ها، از مرگ گریزان اند. (إن فررتم من الموت أو القتل)

۶ - منافقان حاضر در غزوه احزاب، براى نجات از مرگ و یا کشته شدن، تصمیم به فرار از جهاد گرفتند. (إن یریدون إلاّ فرارًا ... إن فررتم من الموت أو القتل)

۷ - خداوند، به منافقان شرکت کننده در غزوه احزاب، با بیان این که حتى در صورت فرار از جبهه جهاد، گرفتار مرگ یا قتل، در جاى دیگر یا زمان دیگر مى شوند، هشدار داده است. (إن فررتم من الموت أو القتل و إذًا لاتمتّعون إلاّ قلیلاً)

۸ - مرگ، امرى حتمى است و از آن گریزى نیست. (إن فررتم من الموت ... و إذًا لاتمتّعون إلاّ قلیلاً)

۹ - شاکله روحى و روانى انسان، در رفتار وى تأثیر دارد. (و قالت طائفة ... فارجعوا و یستئذن فریق منهم ... إن فررتم من الموت أو القتل) آنچه باعث اجازت خواهى منافقان از پیامبر(ص) براى ترک جهاد شد، ترس شان بود و همین ترس - که حالتى روانى است - برانگیزاننده آنها براى فرار - که حالتى رفتارى است - شده است.

۱۰ - وابستگى به دنیا، از جمله عوامل فرار از جهاد است. (إن فررتم من الموت ... و إذًا لاتمتّعون إلاّ قلیلاً) کاربرد «لاتمتّعون» به جاى این که بگوید: «چندان زنده نخواهید ماند.»، مى تواند به این نکته اشاره داشته باشد که منافقان، در پى دستیازیدن به متاع دنیوى، از مرگ فرار مى کرده اند.

موضوعات مرتبط

  • انسان: نقش روحیات انسان ۹
  • ترس: ترس از قتل ۶; ترس از مرگ ۶
  • جهاد: آسیب شناسى جهاد ۱۰; عوامل فرار از جهاد ۱۰; فرار از جهاد ۴
  • خدا: انذارهاى خدا ۷
  • دنیاطلبى: آثار دنیاطلبى ۱۰
  • رفتار: پایه هاى رفتار ۹
  • غزوه احزاب: منافقان مدینه در غزوه احزاب ۳، ۶، ۷
  • قتل: تغییر کیفیت قتل ۴
  • محمد(ص): تبلیغ محمد(ص) ۱; مسؤولیت محمد(ص) ۱، ۲
  • مرگ: تغییر کیفیت مرگ ۴; حتمیت مرگ ۴، ۷، ۸; فرار از مرگ۵
  • منافقان مدینه: انذار منافقان مدینه ۷; تصحیح عقیده منافقان مدینه ۲; فرار منافقان مدینه از جهاد ۳، ۶; فرار منافقان مدینه از مرگ ۳، ۶; منافقان مدینه و خطر مرگ ۲

منابع