العنكبوت ٢٠

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۵:۱۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

بگو: «در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است؟ سپس خداوند (به همین‌گونه) جهان آخرت را ایجاد می‌کند؛ یقیناً خدا بر هر چیز توانا است!

|بگو: در زمين بگرديد و بنگريد چگونه آفرينش را آغاز كرده است. سپس خداوند [همين گونه‌] جهان ديگر را پديد مى‌آورد. بى‌ترديد خدا بر هر چيزى تواناست
بگو: «در زمين بگرديد و بنگريد چگونه آفرينش را آغاز كرده است سپس [باز ] خداست كه نشأه آخرت را پديد مى‌آورد؛ خداست كه بر هر چيزى تواناست.»
بگو که در زمین سیر کنید و ببینید که خدا چگونه خلق را ایجاد کرده (تا از مشاهده اسرار خلقت نخست بر شما به خوبی روشن شود که) سپس خدا نشأه آخرت را ایجاد خواهد کرد، همانا خدا بر هر چیز تواناست.
بگو: در زمین بگردید پس با تأمل بنگرید که چگونه مخلوقات را آفرید، سپس خدا جهان آخرت را ایجاد می کند؛ زیرا خدا بر هر کاری تواناست،
بگو: در زمين سير كنيد و بنگريد كه چگونه خدا موجودات را آفريده. سپس آفرينش باز پسين را پديد مى‌آورد. زيرا خداوند بر هر چيزى تواناست.
بگو در زمین سیر و سفر کنید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است و سپس نشاه آخرت را پدید می‌آورد، بی‌گمان خداوند بر هر کاری تواناست‌
بگو در زمين بگرديد و بنگريد كه چگونه [خدا] آفرينش را آغاز كرد، و سپس خدا آفرينش واپسين را پديد مى‌كند، همانا خدا بر هر چيزى تواناست.
بگو: در زمین بگردید و بنگرید که خدا چگونه در آغاز موجودات را پدید آورده است و (چه رنگ و بو و سیما و ویژگیهائی به هر یک داده است، و چه اسراری در آنها به ودیعت نهاده است. تا از مشاهده‌ی اشیاء پی به راز و رمز آنها ببرید و در برابر قدرت مافوق تصوّر آفریدگارشان سر تسلیم فرود آورید، و بدانید کسی که اوّل این جهان را از نیستی به هستی آورده است) بعداً هم جهان دیگر را پدیدار می‌کند. چرا که خدا بر هر چیزی توانا است.
بگو: «در زمین بگردید. پس بنگرید چگونه خدا آفرینش را آغاز کرد؛ سپس (همان) خداست که نشأت بازپسین را پدید می‌آورد. به‌راستی خدا بر هر چیزی تواناست.»
بگو بگردید در زمین پس بنگرید چگونه آغاز آفرینش کرد سپس خدا پدید آورد پیدایش بازپسین را همانا خدا بر همه چیز است توانا


العنكبوت ١٩ آیه ٢٠ العنكبوت ٢١
سوره : سوره العنكبوت
نزول : ١٠ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٩
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«سِیرُوا»: بگردید. سیر و سیاحت کنید. «انظُرُوا»: بنگرید. دقّت کنید. مطالعه و بررسی نمائید. «بَدَأَ»: (نگا: انبیاء / اعراف / ). «النَّشْأَةَ الآخِرَةَ»: پیدایش واپسین. مراد رستاخیز و آفرینش مجدّد آن جهانی است، در مقابل «النَّشْأَةَ الأُولی» که پیدایش نخستین و سرآغاز آفرینش این جهانی است (نگا: واقعه / ).

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - پیامبر(ص)، مأمور بود تا پیام خداوند را مبنى بر سیر در زمین و مطالعه در پدیده هاى آفرینش، ابلاغ کند. (قل سیروا فى الأرض فانظروا کیف بدأ الخلق)

۲ - پدیدآورنده موجودات، خداوند است. (بدأ الخلق)

۳ - عرصه طبیعت، مظهر قدرت نمایى خداوند در ایجاد پدیده ها است. (سیروا فى الأرض فانظروا کیف بدأ الخلق)

۴ - فراخوانى به مطالعه طبیعت، براى پى بردن به قدرت خداوند، و در نتیجه، رفع تردید در امکان معاد، روش هدایتى قرآن است. (قل سیروا فى الأرض فانظروا کیف بدأ الخلق)

۵ - سیاحت در زمین و تأمّل در پیدایش موجودات، بر طرف کننده تردید انسان در امکان تحقّق معاد است. (سیروا فى الأرض فانظروا کیف بدأ الخلق ثمّ اللّه ینشئ النشأة الأخرة)

۶ - خداوند، آخرت را، پس از دنیا، پدید خواهد آورد. (ثمّ اللّه ینشئ النشأة الأخرة)

۷ - دنیا، ناپایدار است و به سوى زوال پیش مى رود. (کیف بدأ الخلق ثمّ اللّه ینشئ النشأة الأخرة)

۸ - معاد انسان ها در عالم آخرت، تحقق پیدا خواهد کرد. (کیف بدأ الخلق ثمّ اللّه ینشئ النشأة الأخرة)

۹ - خداوند، بر انجام هر چیزى، قادر است. (إنّ اللّه على کلّ شىء قدیر)

۱۰ - پى بردن به قدرت و توانایى خداوند، برطرف کننده استبعاد در وقوع معاد است. (سیروا ... فانظروا ... ثمّ اللّه ینشئ النشأة الأخرة إنّ اللّه على کلّ شىء قدیر)

موضوعات مرتبط

  • آخرت: خلقت آخرت ۶; معاد در آخرت ۸
  • تعقل: آثار تعقل در موجودات ۵
  • خدا: آثار علم به قدرت خدا ۱۰; افعال خدا ۶; خالقیت خدا ۲; زمینه علم به قدرت خدا ۴; نشانه هاى قدرت خدا ۳; وسعت قدرت خدا ۹
  • دنیا: حقیقت دنیا ۷; ناپایدارى دنیا ۷
  • سیاحت: آثار سیاحت ۵; دعوت به سیاحت ۱
  • طبیعت: دعوت به مطالعه طبیعت ۴; نقش طبیعت ۳
  • محمد(ص): مسؤولیت محمد(ص) ۱
  • معاد: رفع استبعاد معاد ۴; عوامل رفع استبعاد معاد ۵، ۱۰; وسعت قدرت معاد ۹; مکان معاد ۸
  • موجودات: خالق موجودات ۲; خلقت موجودات ۳; مطالعه موجودات ۱
  • هدایت: روش هدایت ۴

منابع