الأنعام ١٢٠

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۴:۵۴ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

گناهان آشکار و پنهان را رها کنید! زیرا کسانی که گناه می‌کنند، بزودی در برابر آنچه مرتکب می‌شدند، مجازات خواهند شد.

و گناه را چه آشكار و چه پنهان ترك كنيد [زيرا] آنها كه گناه مى‌كنند، به زودى سزاى اعمالى را كه مرتكب مى‌شدند خواهند ديد
و گناه آشكار و پنهان را رها كنيد، زيرا كسانى كه مرتكب گناه مى‌شوند، به زودى در برابر آنچه به دست مى‌آوردند كيفر خواهند يافت.
و هر گناه و عمل زشت را در ظاهر و باطن ترک کنید، که محققا کسانی که کسب گناه کنند به زودی به کیفر آن خواهند رسید.
گناه آشکار و پنهان را رها کنید؛ قطعاً کسانی که مرتکب گناه می شوند به زودی در برابر آنچه همواره مرتکب می شدند، مجازات خواهند شد.
و گناه را، چه آشكار باشد و چه پنهان، ترك گوييد. آنان كه مرتكب گناه مى‌شوند، به سزاى اعمال خود خواهند رسيد.
و گناه را چه آشکار باشد چه پنهان رها کنید، بی‌شک کسانی که مرتکب گناه می‌شوند، جزای کاری را که کرده‌اند، خواهند دید
و گناهان آشكار و پنهان را واگذاريد زيرا كسانى كه دست به گناه مى‌يازند بزودى به سزاى آنچه بدان دست مى‌يازيدند كيفر خواهند شد.
گناهان آشکار و بزهکاریهای پنهان را ترک کنید (و در هیچ حال خویشتن را به معصیت نیالائید). بیگمان کسانی که به دنبال گناه راه می‌افتند، هرچه زودتر کیفر ارتکاب معاصی ایشان داده می‌شود.
و آشکار و پنهانِ گناه- دورکننده‌ی از خیرات- را رها کنید، زیرا کسانی که به (این) گناه آلوده می‌شوند، به زودی - در برابر آنچه نابسامان با کاوش به دست می‌آورده‌اند - کیفر خواهند یافت.
و رها کنید آشکار گناه و نهانش (یا برون گناه و درونش را) همانا آنان که فراهم آورند گناه را بزودی کیفر شوند بدانچه بودند فراهم می‌آوردند


الأنعام ١١٩ آیه ١٢٠ الأنعام ١٢١
سوره : سوره الأنعام
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٤
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«ظَاهِرَ الإِثْمِ»: گناه آشکار. گناهی که با اندام ظاهری بدن انجام می‌پذیرد. مانند: زدن، دشنام‌دادن، دزدی، زنا. «بَاطِنَهُ»: گناه پنهان. گناهی که به قلب و درون مربوط می‌گردد. مانند: حسد. مکر و کید. سوءظنّ. مراد از گناه آشکار و گناه پنهان، همه گناهان است؛ چرا که گناه از این دو قسم خارج نیست.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱- لزوم اجتناب از هر گناه آشکار و پنهان (و ذروا ظهر الإثم و باطنه) اضافه شدن «ظاهر» به «الإثم» اضافه صفت به موصوف مى تواند باشد، یعنى گناه ظاهر. «باطنه» نیز یعنى گناه پنهان.

۲- لزوم اجتناب از همه گناهان، چه قبحش آشکار و چه نهان باشد. (و ذروا ظهر الإثم و باطنه) «ظاهر الإثم» مى تواند صفت براى محذوف باشد. در این صورت معنى جمله چنین مى شود: «ذروا عصیانا ظاهر الإثم و باطنه».

۳- لزوم اجتناب از گناهان عملى و قلبى (و ذروا ظهر الإثم و باطنه) از جمله احتمالات موجود درباره «باطن الإثم» آن گناهانى است که در درون انسان پنهان مى باشد که مصداق روشن آن گناهان قلبى، مانند سوءظن است. نقطه مقابل آن گناهانى است که کاملا جنبه عملى دارد (ظاهر الإثم).

۴- تداوم بر گناه، مجازات حتمى خداوند را در پى دارد. (إن الذین یکسبون الإثم سیجزون بما کانوا یقترفون) «تداوم» از فعل «یکسبون» و «کانوا یقترفون»، که ماضى استمرارى است، استفاده شده است. ضمناً «إن» و سین در «سیجزون» بر تأکید دلالت دارند.

۵- مجازات گناهکاران نتیجه عمل خود ایشان است. (إن الذین یکسبون الإثم سیجزون بما کانوا یقترفون)

موضوعات مرتبط

  • خدا: کیفرهاى خدا ۴
  • عمل: آثار عمل ۵
  • کیفر: نظام کیفرى ۵
  • گناه: اجتناب از گناه آشکار ۱ ; اجتناب از گناه پنهانى ۱ ; اقسام گناه ۳ ; اهمیت اجتناب از گناه ۱، ۲، ۳ ; حتمیت کیفر گناه ۴ ; زشتى گناه ۲ ; کیفر تداوم گناه ۴ ; گناه عملى ۳ ; گناه قلبى ۳
  • گناهکاران: کیفر گناهکاران ۵

منابع