روایت:الکافی جلد ۱ ش ۱۰۷۸

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۷ شهریور ۱۳۹۶، ساعت ۰۲:۱۵ توسط Move page script (بحث | مشارکت‌ها) (Move page script صفحهٔ الکافی جلد ۱ ش ۱۰۷۸ را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به روایت:الکافی جلد ۱ ش ۱۰۷۸ منتقل کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


آدرس: الكافي، جلد ۱، كِتَابُ الْحُجَّة

الحسين بن محمد عن معلي بن محمد عن الوشا عن احمد بن عمر قال :


الکافی جلد ۱ ش ۱۰۷۷ حدیث الکافی جلد ۱ ش ۱۰۷۹
روایت شده از : امام رضا عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۱
بخش : كتاب الحجة
عنوان : حدیث امام رضا (ع) در کتاب الكافي جلد ۱ كِتَابُ الْحُجَّة‏ بَابٌ نَادِر
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۳, ۱۶۵

احمد بن عمر گويد: از ابو الحسن (ع) پرسيدم چرا او را امير المؤمنين ناميدند؟ فرمود: براى آنكه خوراك دانش به آنها مى‏رسانيد، فرمود: نشنيدى در قرآن است كه (۶۴ سوره يوسف): «ما خوار و بار براى خاندان خود مى‏آوريم». در روايت ديگر است كه براى آنكه آذوقه مؤمنين از نزد او فراهم شده به آنها آذوقه علم و دانش مى‏داد.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۲, ۲۷۶

احمد بن عمر گويد: از حضرت ابو الحسن عليه السلام پرسيدم، چرا آن حضرت امير المؤمنين عليه السلام ناميده شد؟ فرمود: زيرا او مؤمنين را طعام علمى ميدهد. مگر نشنيده‏ئى كه خدا در كتابش ميفرمايد: «و ما خانواده خود را طعام ميدهيم- ۶۴ سوره ۱۲-». و در روايت ديگر است كه فرمود: زيرا خوراك مؤمنين از جانب اوست، او بآنها خوراك دانش ميدهد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۲, ۴۰۹

حسين بن محمد، از معلّى بن محمد، از وشّاء، از احمد بن عمر روايت كرده است كه گفت: سؤال كردم از امام موسى كاظم عليه السلام كه چرا امير المؤمنين على بن ابى طالب، به امير المؤمنين ناميده شد؟ فرمود: «زيرا كه آن حضرت، علم را براى مؤمنان مى‏آورد از جانب خداى عزّوجلّ (چنانچه جَلّابان و آذوقه‏كشان را ميّار مى‏گويند). «۲» آيا نشنيده‏اى در كتاب خدا: «وَ نَمِيرُ أَهْلَنا» «۳»، يعنى: و طعام مى‏آوريم براى كسان خود». و در روايت ديگر است كه فرمود: «زيرا كه جلّابى مؤمنان از نزد اوست كه علم را به ايشان مى‏دهد» (چون انباردار كه اجناس خوردنى كه باعث بقاى جان است، به مردم مى‏دهد). __________________________________________________

(۲). و آن مشتق است از ميره به كسر ميم و سكون يا، و آن كشيدن طعام است از جايى به جايى و طعامى كه به جهت‏عيال يا براى فروختن از جايى آورند. (مترجم)
(۳). يوسف، ۶۵.


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)