گمنام

تفسیر:المیزان جلد۱۳ بخش۳۴: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۶: خط ۶:
مؤلف: اين از باب تطبيق عام بر مصداق است.
مؤلف: اين از باب تطبيق عام بر مصداق است.


ودر الدر المنثور است كه احمد وعبد بن حميد وترمذى وابى يعلى و ابن جرير وابن ابى حاتم وابن حيان وحاكم (وى سند حديث را صحيح دانسته ) وابن مردويه وبيهقى - در كتاب شعب - از ابى سعيد خدرى از رسول خدا (صلى اللّه عليه وآله وسلم ) روايت كرده اند كه در ذيل جمله ((بماء كالمهل (( فرمود: مانند درد زيت آنقدر سوزاننده است كه وقتى نزديكش مى شود كه بخورد پوست صورتش مى افتد.
و در الدر المنثور است كه احمد و عبد بن حميد و ترمذى و ابى يعلى و ابن جرير و ابن ابى حاتم و ابن حيان و حاكم (وى سند حديث را صحيح دانسته) و ابن مردويه و بيهقى - در كتاب شعب - از ابى سعيد خدرى، از رسول خدا «صلى اللّه عليه و آله و سلم» روايت كرده اند كه در ذيل جمله «بِمَاء كَالمُهل» فرمود: مانند درد زيت آن قدر سوزاننده است كه وقتى نزديكش مى شود كه بخورد، پوست صورتش مى افتد.
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۳ صفحه : ۴۲۴ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۳ صفحه : ۴۲۴ </center>
و در تفسير قمى در ذيل جمله ((بماء كالمهل (( گفته است : امام (عليه السلام ) فرمود: ((مهل (( آن چيزى را گويند كه در ته زيت مى ماند.
و در تفسير قمى، در ذيل جمله «بِمَاء كَالمُهل» گفته است: امام «عليه السلام» فرمود: «مُهل» آن چيزى را گويند كه در ته زيت مى ماند.


و در تفسير عياشى از عبداللّه بن سنان از امام صادق (عليه السلام ) روايت كرده كه فرمود: فرزند آدم ، تو خالى خلق شده ، وچاره اى از خوردن طعام ونوشيدنى ندارد، وخداى تعالى در اين باب فرموده : ((و ان يستغيثوا يغاثوا بماء كالمهل يشوى الوجوة ((
و در تفسير عياشى، از عبداللّه بن سنان، از امام صادق «عليه السلام» روايت كرده كه فرمود: فرزند آدم، تو خالى خلق شده، و چاره اى از خوردن طعام و نوشيدنى ندارد، و خداى تعالى در اين باب فرموده: «وَ إن يَستَغِيثُوا يُغَاثُوا بِمَاءٍ كَالمُهلِ يَشوِى الوُجُوهُ».
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۳ صفحه : ۴۲۵ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۳ صفحه : ۴۲۵ </center>
<span id='link287'><span>
<span id='link287'><span>
۱۳٬۷۰۳

ویرایش