الطور ٤٧

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۸:۴۱ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

و برای ستمگران عذابی قبل از آن است (در همین جهان)؛ ولی بیشترشان نمی‌دانند!

|و همانا كسانى كه ستم كردند، عذابى ديگر دارند، و ليكن بيشترشان نمى‌دانند
و در حقيقت، غير از اين [مجازات‌]، عذابى [ديگر] براى كسانى كه ظلم كرده‌اند خواهد بود، ولى بيشترشان نمى‌دانند [كه آن عذاب چيست‌].
و برای ستمکاران عالم (در دنیا) عذابی پیش از آن (جهنم قیامت) خواهد بود ولیکن اکثرشان نمی‌دانند.
برای ستمکاران جز این عذاب آخرتی عذابی دیگر [در دنیا] خواهد بود [و آن درهم کوبیده شدنشان در جنگ بدر است]، ولی بیشترشان معرفت و آگاهی [به وضع خود در آینده] ندارند.
براى كسانى كه ستم مى‌كنند، باز هم عذابى است جز اين عذاب، ولى بيشترينشان نمى‌دانند.
و برای ستمکاران عذابی جز این است، ولی بیشترشان نمی‌دانند
و همانا كسانى را كه ستم كردند عذابى است غير از اين- يا: پيش از اين، در دنيا يا در برزخ- ولى بيشترشان نمى‌دانند.
برای ستمگران عذابی پیش از آن (عذاب سرمدی و ابدی، در همین جهان) هست، ولی بیشتر ایشان متوجّه نمی‌گردند و نمی‌فهمند.
و بی‌گمان، برای کسانی که ظلم کرده‌اند غیر از این (عذاب) ، عذابی (دیگر) است ولی بیشترشان نمی‌دانند.
و همانا آنان را که ستم کردند عذابی است نارسیده بدان (نزدیک بدان) و لیکن بیشترشان نمی‌دانند


الطور ٤٦ آیه ٤٧ الطور ٤٨
سوره : سوره الطور
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٢
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«دُونَ ذلِکَ»: قبل از آن، علاوه از آن. یعنی قبل از عذاب آخرت، عذاب دیگری در همین جهان دارند، و یا گذشته از عذاب دنیوی، عذاب اخروی هم دارند.

آیات مرتبط (تعداد ریشه‌های مشترک)

تفسیر

نکات آیه

۱ - ظالمان، گرفتار عذاب دنیوى و برزخ، علاوه بر عذاب هاى اخروى (یلقوا یومهم ... و إنّ للذین ظلموا عذابًا دون ذلک) در صورتى که «یومهم...» در دو آیه پیش، نظر به روز قیامت داشته باشد، «ذلک» در این آیه اشاره به عذاب اخروى خواهد بود و «دون ذلک» (به غیر آن عذاب) نظر به عذاب دنیا یا برزخ خواهد داشت.

۲ - شرکورزیدن به خدا و انکار دین و پیامبر(ص)، ظلم است. (و إنّ للذین ظلموا عذابًا) برداشت یاد شده از آن جا است که عنوان «ظلموا» در آیه شریفه، بر منکران پیامبر و مشرکان اطلاق شده است.

۳ - ظلم، در پى دارنده عذاب و کیفر الهى (و إنّ للذین ظلموا عذابًا) وصف «ظلموا» مشعر به علیت است.

۴ - بیشتر ظالمان، بى خبر از کیفرهاى دنیوى و اخروى خویش (و لکنّ أکثرهم لایعلمون)

۵ - برخى از کافران، مصرّ بر کفر خویش، به رغم آگاهى کامل از نتایج شوم آن (و لکنّ أکثرهم لایعلمون) مفهوم «أکثرهم» این است که اقلیتى آگاه و معاند وجود دارند که به رغم آگاهى داشتن، گام در مسیر کفر مى نهند.

۶ - کافران، گرفتار کیفرهاى دنیوى و بیشتر آنان، غافل از منشأ گرفتارى هاى خویش * (للذین ظلموا عذابًا ... و لکنّ أکثرهم لایعلمون) در صورتى که «عذاباً دون ذلک» نظر به کیفر دنیوى داشته باشد، احتمال مى رود که «أکثرهم لایعلمون» به این معنا باشد که کافران به رغم ابتلا به این کیفرهاى الهى، معمولاً توجه ندارند که علت آن، کفر ایشان است.

۷ - کیفرهاى دنیوى و برزخى کافران، سبک تر از کیفر اخروى آنان * (و إنّ للذین ظلموا عذابًا دون ذلک) برداشت یاد شده بنابراین نکته است که «دون» به معناى پایین تر و خفیف تر باشد و «دون ذلک» اشاره به عذاب دنیوى یا برزخى داشته باشد.

۸ - بلاهاى دنیوى، هشدارى به ظالمان; ولى بیشتر ایشان بى خبر از پیام هشدارى آن * (و إنّ للذین ظلموا عذابًا دون ذلک و لکنّ أکثرهم لایعلمون) در صورتى که «دون ذلک» به معناى عذاب هاى خفیف دنیوى در قبال عذاب سنگین آخرت باشد، ممکن است سبکى این عذاب ها براى مجال دادن به ظالمان براى انابه باشد; ولى افسوس که بیشتر ستمگران این درس ها را نمى آموزند.

۹ - کافران ظالم، داراى عذابى فزون تر از کافران دیگر * (و إنّ للذین ظلموا عذابًا دون ذلک) برداشت بالا بنابراین نکته است که «ظالم» بر همه کافران اطلاق نشده باشد; بلکه کافران دو گروه باشد. گروهى که فقط کفر مىورزند و گروهى که علاوه بر کفر اقدام هاى ظالمانه و توطئه گرانه علیه دین دارند. این گروه علاوه بر کیفر کفر، عذاب دیگرى در قبال ظلمشان خواهند دید.

موضوعات مرتبط

  • بلایاى طبیعى: نقش بلایاى طبیعى ۸
  • خدا: هشدارهاى خدا ۸
  • دین: ظلم تکذیب دین ۲
  • شرک: ظلم شرک ۲
  • ظالمان: جهل اکثریت ظالمان ۴; عذاب اخروى ظالمان ۱; عذاب برزخى ظالمان ۱; عذاب دنیوى ظالمان ۱; غفلت اکثریت ظالمان۸; کیفر اخروى ظالمان ۴; کیفر دنیوى ظالمان ۴; هشدار به ظالمان ۸
  • ظلم: آثار ظلم ۳
  • عذاب: مراتب عذاب ۹; موجبات عذاب ۳
  • کافران: سختى کیفر اخروى کافران ۷; شدت عذاب کافران ظالم ۹; عذاب کافران ۹; غفلت اکثریت کافران ۶; کیفر اخروى کافران ۷; کیفر دنیوى کافران ۶، ۷; لجاجت کافران ۵
  • کفر: اصرار بر کفر ۵; فرجام شوم کفر ۵
  • کیفر: مراتب کیفر ۷
  • محمد(ص): ظلم تکذیب محمد(ص) ۲

منابع