روایت:الکافی جلد ۲ ش ۸۷

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۲، كتاب الإيمان و الكفر

عده من اصحابنا عن احمد بن محمد بن خالد عن بعض اصحابنا رفعه قال قال امير المومنين ع :


الکافی جلد ۲ ش ۸۶ حدیث الکافی جلد ۲ ش ۸۸
روایت شده از : امام على عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۲
بخش : كتاب الإيمان و الكفر
عنوان : حدیث امام على (ع) در کتاب الكافي جلد ۲ كتاب الإيمان و الكفر‏‏ بَابُ نِسْبَةِ الْإِسْلَام‏
موضوعات :

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۴, ۱۴۹

امير المؤمنين (ع) فرمود: هر آينه من نسب و نژاد اسلام را به وجهى بيان كنم كه هيچ كس پيش از من و بعد از من جز به مانند آن بيانى نداشته باشد. به راستى اسلام همان تسليم است و تسليم همان يقين است و يقين همان تصديق است و تصديق همان اقرار است و اقرار هم كردار است و كردار هم انجام وظيفه مقرر است، به راستى مؤمن دينش را از رأى خود به دست نياورده ولى از پروردگار برايش آمده و آن را دريافت كرده، يقين خود را در كردار خود مى‏نمايد و كافر هم انكار خود را در كردار خود ارائه مى‏كند. سوگند بدان كه جانم به دست او است كه آنان امور دين خود را نفهميدند، شما انكار كافران و منافقان را در كردارهاى بد آنان بسنجيد.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۳, ۷۶

امير المؤمنين عليه السّلام فرمود، نسبتى براى اسلام بيان كنم كه كسى جز من نكرده باشد و پس از من هم كسى جز بمانند من بيان نكند: همانا اسلام همان تسليم است و تسليم همان يقين و يقين همان تصديق و تصديق همان اقرار و اقرار همان عمل و عمل همان اداء، همانا مؤمن دينش را از رأيش نگرفته، بلكه از جانب پروردگارش آمده و از او گرفته است، همانا مؤمن يقينش در عملش ديده مى‏شود و كافر هم انكارش در عملش ديده مى‏شود، قسم بآن كه جانم در دست اوست كه آنها امر دين خود را نشناختند، پس شما انكار كافران و منافقان را از كردارهاى پليدشان تشخيص دهيد.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۳, ۱۴۵

چند نفر از اصحاب ما روايت كرده‏اند، از احمد بن محمد بن خالد، از بعضى از اصحاب ما كه آن را مرفوع ساخته و گفته است كه: اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود: «هر آينه نسبتى از براى اسلام بيان كنم كه كسى پيش از من نسبت آن را چنان بيان نكرده باشد، و كسى بعد از من نسبت آن را بيان نكند، مگر به آنچه مثل آن باشد. به درستى كه اسلام تسليم است و تسليم، يقين و يقين، تصديق و تصديق، اقرار و اقرار، عمل و عمل، ادا و به جا آوردن است آنچه را كه بايد به جا آورد. به درستى كه مؤمن دين خود را از رأى خويش فرا نگرفته است، وليكن از جانب پروردگارش به نزد او آمده؛ پس آن را فرا گرفته. به درستى كه مؤمن، يقينش در كردارش مى‏توان ديد، و كافر، انكارش در عملش مى‏توان ديد. و سوگند ياد مى‏كنم به آن خدايى كه جانم به دست قدرت او است كه امر ايشان را نشناختند؛ پس انكار كافران و منافقان را به كردارهاى خبيث و پليد ايشان اعتبار كنيد، و از آنها به ايشان پى بريد».


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)