گمنام

تفسیر:المیزان جلد۷ بخش۳۴: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱۵۱: خط ۱۵۱:
و در همان كتاب، از على بن عقبه، از پدرش از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه فرمود: در شب، زفاف را انجام دهيد، چون خداوند شب را سكن قرار داده، و در شب ها در پى حوائج خود برنياييد.
و در همان كتاب، از على بن عقبه، از پدرش از امام صادق (عليه السلام) روايت شده كه فرمود: در شب، زفاف را انجام دهيد، چون خداوند شب را سكن قرار داده، و در شب ها در پى حوائج خود برنياييد.


==رواياتى درباره معنای «مستقر» و «مستودع» در آيه شريفه ==
==رواياتى درباره معنای «مستقر» و «مستودع»، در آيه شريفه ==
در كافى به سند خود از يونس از بعضى از شيعيان از حضرت ابى الحسن (عليهالسلام ) روايت كرده كه فرمود: خداوند انبياء را بر نبوت آفريده و آنان جز نبى نتوانند بود، و مؤ منين را هم بر ايمان آفريده ، آنان نيز جز مؤ من نتوانند بود، به مردمى ديگر ايمان را به عاريت داده كه اگر خواست تا به آخر براى ايشان باقى ميگذارد و اگر نخواست از آنان ميستاند، و در اين باره است كه مى فرمايد: «''' فمستقر و مستودع '''» . آنگاه فرمود: ايمان فلانى مستودع بود كه خداوند وقتى ديد كه به ما دروغ بست از او بازگرفت .
در كافى به سند خود، از يونس از بعضى از شيعيان، از حضرت ابى الحسن (عليه السلام) روايت كرده كه فرمود: خداوند انبياء را بر نبوت آفريده و آنان جز نبى نتوانند بود، و مؤمنان را هم بر ايمان آفريده. آنان نيز جز مؤمن نتوانند بود. به مردمى ديگر، ايمان را به عاريت داده كه اگر خواست تا به آخر براى ايشان باقى می گذارد و اگر نخواست، از آنان می ستاند. و در اين باره است كه مى فرمايد: «فمستقر و مستودع». آنگاه فرمود: ايمان فلانى مستودع بود، كه خداوند وقتى ديد كه به ما دروغ بست، از او باز گرفت.
مؤ لف : در اينكه «''' مستقر '''» و «''' مستودع '''» دو قسم است روايات بسيارى در تفسير عياشى و همچنين در تفسير قمى از ائمه (عليهم السلام ) نقل شده ، و روايت بالا همه آنها را توجيه نموده و ميفهماند كه تفسير «''' مستقر '''» و «''' مستودع '''» به اين دو قسم ايمان از باب تطبيق كلى بر مصداق است .
 
و در تفسير عياشى از سعد بن سعيد ابى الاصبغ روايت شده كه گفت : من از امام صادق (عليهالسلام ) شنيدم كه در تفسير «''' مستقر '''» و «''' مستودع '''» مى فرمود: «''' مستقر '''» آن نطفهاى است كه از اصلاب تا به رحم با داشتن ايمان رسيده باشد، و «''' مستودع '''» آن نطفهاى است كه هنوز در رحمى قرار نگرفته باشد، چون چنين نطفهاى معلوم نيست تا موقع قرار گرفتن در رحم ايمانش باقى بماند، ممكن است به خاطر بعضى از عوامل از او سلب شود... .
مؤلف: در اينكه «مستقر» و «مستودع» دو قسم است، روايات بسيارى در تفسير عياشى و همچنين در تفسير قمى، از ائمه (عليهم السلام) نقل شده، و روايت بالا همه آن ها را توجيه نموده و می فهماند كه تفسير «مستقر» و «مستودع» به اين دو قسم ايمان از باب تطبيق كلى بر مصداق است.
و نيز در همان كتاب از سدير روايت شده كه گفت : در حضور حضرت ابا جعفر (عليهالسلام ) بودم ،
 
و در تفسير عياشى، از سعد بن سعيد ابى الاصبغ روايت شده كه گفت: من از امام صادق (عليه السلام) شنيدم كه در تفسير «مستقر» و «مستودع» مى فرمود: «مستقر»، آن نطفه اى است كه از اصلاب تا به رحم با داشتن ايمان رسيده باشد، و «مستودع»، آن نطفه اى است كه هنوز در رحمى قرار نگرفته باشد. چون چنين نطفه اى معلوم نيست تا موقع قرار گرفتن در رحم، ايمانش باقى بماند. ممكن است به خاطر بعضى از عوامل از او سلب شود...
 
و نيز در همان كتاب، از سدير روايت شده كه گفت: در حضور حضرت اباجعفر (عليه السلام) بودم،
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۷ صفحه : ۴۲۶ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۷ صفحه : ۴۲۶ </center>
حمران از آنجناب از معناى «''' بديع السموات و الارض '''» پرسيد، حضرت در جوابش فرمود: خداوند تمام اشيا را به علم خود ابتكار كرد، نه اينكه الگوى آنها را از موجوداتى مثل آنها برداشته باشد، آسمانها و زمينها را آفريد در حالى كه قبلا هيچ آسمان و زمينى نبود. مگر نشنيدى كه خودش مى فرمايد: «''' و كان عرشه على الماء '''» .
حمران از آن جناب از معناى «بديع السماوات و الارض» پرسيد.
 
حضرت در جوابش فرمود: خداوند تمام اشيا را به علم خود ابتكار كرد، نه اين كه الگوى آن ها را از موجوداتى مثل آن ها برداشته باشد، آسمان ها و زمين ها را آفريد، در حالى كه قبلا هيچ آسمان و زمينى نبود. مگر نشنيدى كه خودش مى فرمايد: «و كان عرشه على الماء».
<span id='link221'><span>
<span id='link221'><span>


۱۳٬۷۸۱

ویرایش