گمنام

تفسیر:المیزان جلد۱۶ بخش۴۳: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۱۹۰: خط ۱۹۰:


==اندرز كفار و تهديد آنان به جهت تكذيب و استهزاء پيامبر«ص»==
==اندرز كفار و تهديد آنان به جهت تكذيب و استهزاء پيامبر«ص»==
«'''أَ فَلَمْ يَرَوْا إِلى مَا بَينَ أَيْدِيهِمْ وَ مَا خَلْفَهُم مِّنَ السمَاءِ وَ الاَرْضِ إِن نَّشأْ نخْسِف بِهِمُ الاَرْض أَوْ نُسقِط عَلَيهِمْ كِسفاً مِّنَ السمَاءِ ...'''»:
«'''أَ فَلَمْ يَرَوْا إِلى مَا بَينَ أَيْدِيهِمْ وَ مَا خَلْفَهُم مِّنَ السَّمَاءِ وَ الاَرْضِ إِن نَّشأْ نخْسِف بِهِمُ الاَرْض أَوْ نُسقِط عَلَيهِمْ كِسَفاً مِّنَ السَّمَاءِ...'''»:


اين آيه كفار را اندرز مى دهد و تهديد مى كند، و اين عملشان را كه آيات خدا را تكذيب كرده ، و رسول خدا (صلى الله عليه و آله و سلم ) را استهزا كردند، جرمى بسيار بزرگ دانسته ، و ايشان را نسبت به ارتكاب آن جرى و جسور مى خواند
اين آيه، به كفار اندرز مى دهد و تهديد مى كند، و اين عملشان را كه آيات خدا را تكذيب كرده و رسول خدا «صلى الله عليه و آله و سلم» را استهزا كردند، جرمى بسيار بزرگ دانسته، و ايشان را نسبت به ارتكاب آن، جرى و جسور مى خواند.


پس مراد از جمله ((ما بين ايديهم و ما خلفهم من السماء و الارض ...(( اين است كه بفرمايد: آسمان و زمين ايشان را از جلو و عقب احاطه كرده ، هر جا كه نظر كنند آسمانى مى بينند، كه بر سرشان سايه افكنده ، و زمينى كه روى آن هستند، نه از طرف بالا مى توانند بگريزند، و نه از طرف پايين
پس مراد از جملۀ «مَا بَينَ أيدِيهِم وَ مَا خَلفَهُم مِنَ السَّمَاءِ وَ الأرض...»، اين است كه بفرمايد: آسمان و زمين، ايشان را از جلو و عقب احاطه كرده، هر جا كه نظر كنند، آسمانى مى بينند كه بر سرشان سايه افكنده، و زمينى كه روى آن هستند. نه از طرف بالا مى توانند بگريزند، و نه از طرف پايين.
((ان نشا نخسف بهم الارض او نسقط عليهم كسفا من السماء(( - يعنى آسمان و زمينى كه از بالا و پايين ايشان را احاطه كرده ، با تدبير ما مى گردند، و اداره مى شوند، و منقاد و مسخر ما هستند، اگر ما بخواهيم زمين دهن باز كرده ، ايشان را در خود فرو مى برد، و همه آنان را بدين وسيله هلاك مى كنيم ، و يا آنكه قطعه اى از آسمان را بر سرشان مى كوبيم ، و نابودشان مى سازيم . پس چرا از اين حرفها دست بر نمى دارند؟
 
«'''إن نَشَأ نَخسِف بِهِمُ الأرضَ أو نُسقِط عَلَيهِم كِسَفاً مِنَ السَّمَاء'''» - يعنى: آسمان و زمينى كه از بالا و پايين ايشان را احاطه كرده، با تدبير ما مى گردند و اداره مى شوند، و منقاد و مسخر ما هستند. اگر ما بخواهيم زمين دهن باز كرده، ايشان را در خود فرو مى برد، و همه آنان را بدين وسيله هلاك مى كنيم. و يا آن كه قطعه اى از آسمان را بر سرشان مى كوبيم، و نابودشان مى سازيم. پس چرا از اين حرف ها دست بر نمى دارند؟
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۵۴۲ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۵۴۲ </center>
«'''ان فى ذلك لايه لكل عبد منيب'''» - يعنى در آنچه گفته شد (از احاطه آسمان و زمين بر انسانها، و اينكه آن دو به تدبير ما اداره مى شوند، و همواره به فرمان مايند، اگر فرمان به زمين دهيم ايشان را در خود فرو مى برد، و اگر به آسمان فرمان دهيم قطعه اى از آن بر سرشان مى افتد، و هلاكشان مى كند) خود آيتى است كه براى هر بنده اى كه بخواهد به خود آيد و به خدايش برگردد بس است ، و اگر اين مردم به اينگونه امور بى اعتنايى مى كنند، و بر تكذيب اين آيات جسورانه اقدام مى نمايند، جز بدين جهت نيست كه ايشان مغرور و متكبرند، و روح سركششان اجازه به ايشان نمى دهد كه در برابر خدا تسليم شده ، و توبه نموده ، به اطاعت او برگردند
«'''إنَّ فِى ذَلِكَ لَآيَةً لِكُلِّ عَبدٍ مُنِيب'''» - يعنى در آنچه گفته شد (از احاطه آسمان و زمين بر انسان ها، و اين كه آن دو به تدبير ما اداره مى شوند، و همواره به فرمان مايند. اگر به زمين فرمان دهيم، ايشان را در خود فرو مى برد، و اگر به آسمان فرمان دهيم، قطعه اى از آن بر سرشان مى افتد، و هلاكشان مى كند)، خود آيتى است كه براى هر بنده اى كه بخواهد به خود آيد و به خدايش برگردد، بس است.
 
و اگر اين مردم به اين گونه امور بى اعتنايى مى كنند، و بر تكذيب اين آيات جسورانه اقدام مى نمايند، جز بدين جهت نيست كه ايشان مغرور و متكبرند، و روح سركششان به ايشان اجازه نمى دهد كه در برابر خدا تسليم شده، و توبه نموده، به اطاعت او برگردند.
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۵۴۳ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۶ صفحه ۵۴۳ </center>
<span id='link350'><span>
<span id='link350'><span>


۱۳٬۷۸۱

ویرایش