تفسیر:المیزان جلد۱۵ بخش۲۷: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
خط ۸۴: خط ۸۴:
<span id='link225'><span>
<span id='link225'><span>


==وجوهى كه در معناى تبديل سيئات به حسنات گفته شد. ==
==وجوهى كه در معناى تبديل «سيئات به حسنات» گفته شده ==
و اما اينكه تبديل گناهان به حسنه چه معنا دارد؟ مفسرين وجوهى ذكر كرده اند: بعضى گفته اند: خداوند گناهان سابق ايشان را با توبه محو مى كند و اطاعتهاى بعدى ايشان رامى نويسد، در نتيجه به جاى كفر و قتل به غير حق و زنا، داراى ايمان و جهاد - يعنى قتل به حق - و عفت و احصان مى شوند.
و اما اين كه تبديل گناهان به حسنه چه معنا دارد؟ مفسران، وجوهى ذكر كرده اند:  


بعضى ديگر گفته اند: مراد از سيئات و حسنات ، ملكاتى است كه از آن دو در نفس پديد مى آيد، نه خود آنها و خدا ملكه بد آنان را مبدل به ملكه خوب مى سازد.
بعضى گفته اند: خداوند، گناهان سابق ايشان را با توبه محو مى كند و اطاعت هاى بعدى ايشان را مى نويسد. در نتيجه، به جاى كفر و قتل به غير حق و زنا، داراى ايمان و جهاد - يعنى قتل به حق - و عفت و احصان مى شوند.


بعضى ديگر گفته اند: مراد از سيئات و حسنات ، ثواب و عقاب آنها است ، نه خود آنها و خدا از چنين كسانى عقاب قتل و زنا را مثلا برداشته ثواب قتل به حق و عفت مى دهد.
بعضى ديگر گفته اند: مراد از سيئات و حسنات، ملكاتى است كه از آن دو در نفس پديد مى آيد، نه خود آن ها و خدا، ملكۀ بد آنان را، به ملكۀ خوب مبدّل مى سازد.
 
بعضى ديگر گفته اند: مراد از سيئات و حسنات، ثواب و عقاب آن ها است. نه خود آن ها و خدا از چنين كسانى، عقاب قتل و زنا را مثلا برداشته، ثواب قتل به حق و عفت مى دهد.
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۵ صفحه : ۳۳۶ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۱۵ صفحه : ۳۳۶ </center>
ليكن خواننده عزيز خودش به خوبى مى داند كه اين وجوه در يك اشكال مشتركند و آن اين است كه : كلام خداى را از ظاهرش برگردانده اند، آن هم بدون هيچ دليلى كه در دست داشته باشند.
ليكن خواننده عزيز خودش به خوبى مى داند كه اين وجوه، در يك اشكال مشترك اند و آن، اين است كه: كلام خداى را از ظاهرش برگردانده اند. آن هم بدون هيچ دليلى كه در دست داشته باشند.


زيرا ظاهر جمله : «يبدل اللّه سيئاتهم حسنات»، مخصوصا با در نظر داشتن اينكه در ذيلش فرموده: «و خدا غفور و رحيم است»، اين است كه: هر يك از گناهان ايشان خودش مبدل به حسنه مى شود، نه عقابش و نه ملكه اش و نه اعمال آينده اش ، بلكه يك يك گناهان گذشته اش مبدل به حسنه مى شود، اين ظاهر آيه است ، پس بايد با حفظ اين ظاهر چاره اى انديشيد.
زيرا ظاهر جملۀ «يُبَدِّلُ اللّهُ سَيِّئَاتِهِم حَسَنَات»، مخصوصا با در نظر داشتن اين كه در ذيلش فرموده: «و خدا غفور و رحيم است»، اين است كه: هر يك از گناهان ايشان، خودش مبدّل به حسنه مى شود، نه عقابش و نه ملكه اش و نه اعمال آينده اش، بلكه يك يك گناهان گذشته اش، مبدّل به حسنه مى شود. اين ظاهر آيه است. پس بايد با حفظ اين ظاهر، چاره اى انديشيد.
<span id='link226'><span>
<span id='link226'><span>