العنكبوت ٢٨

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۳۱ خرداد ۱۳۹۴، ساعت ۰۵:۱۲ توسط 127.0.0.1 (بحث) (افزودن سال نزول)


ترجمه

و لوط را فرستادیم هنگامی که به قوم خود گفت: «شما عمل بسیار زشتی انجام می‌دهید که هیچ یک از مردم جهان پیش از شما آن را انجام نداده است!

|و لوط را [فرستاديم‌] هنگامى كه به قوم خود گفت: شما به كار زشتى مى‌پردازيد كه هيچ يك از مردم جهان در آن بر شما پيشى نگرفته است
و [ياد كن‌] لوط را هنگامى كه به قوم خود گفت: «شما به كارى زشت مى‌پردازيد كه هيچ يك از مردم زمين در آن [كار] بر شما پيشى نگرفته است.
و لوط (به رسالت فرستادیم) که به قوم خود گفت: شما به عمل زشتی اقدام می‌کنید که هیچ کس در عالم پیش از شما مرتکب نشده است!
و لوط را [نیز فرستادیم]، آن گاه به قومش گفت: شما کار بسیار زشتی مرتکب می شوید که پیش از شما هیچ یک از جهانیان آن را انجام نداده اند.
و لوط را پيامبرى داديم. به قوم خود گفت: شما كارى زشت را پيشه كرده‌ايد كه هيچ يك از مردم جهان پيش از شما چنين نمى‌كرده است.
و لوط را نیز [به رسالت فرستادیم‌]، آنگاه که به قومش گفت شما ناشایستی را مرتکب می‌شوید که هیچ‌کس از مردم جهان در آن بر شما پیشدستی نکرده است‌
و لوط را [فرستاديم‌]، آنگاه كه به قوم خود گفت: هر آينه شما كارى زشت مى‌كنيد كه هيچ يك از مردم جهان بدان پيشى نگرفته است.
لوط را (هم به سوی قوم خود فرستادیم و او) زمانی به قوم خود گفت: شما کار بسیار زشتی را انجام می‌دهید، کار زشتی که کسی از جهانیان پیش از شما مرتکب آن نشده است!
و لوط را (گسیل داشتیم) به قوم خود گفت: «شما همواره به کاری زشت تجاوزگر می‌پردازید، (کاری که) هیچ گروهی از مردمان در آن (کار) بر شما پیشی نگرفته‌اند.»
و لوط گاهی که گفت به قوم خود آیا می‌آئید (یا آرید) فاحشه (ناشایست) را که پیشی نگرفته است شما را بدان کسی از جهانیان‌


العنكبوت ٢٧ آیه ٢٨ العنكبوت ٢٩
سوره : سوره العنكبوت
نزول : ١٠ بعثت
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ١٥
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«لَتَأْتُونَ»: انجام می‌دهید. «الْفَاحِشَةَ»: کار بسیار زشت. مراد لِواط است (نگا: اعراف / ، نمل / ).


تفسیر

نکات آیه

۱ - حضرت لوط(ع)، پیامبرى فرستاده شده از جانب خداوند (و لقد أرسلنا نوحًا ... و إبرهیم ... و لوطًا)

۲ - رسالت لوط(ع)، محدود به قوم لوط بود. (و لقد أرسلنا نوحًا ... و لوطًا إذ قال لقومه)

۳ - سرگذشت لوط(ع)، در مبارزه بر ضد فحشا، پندآموز و شایسته یاد و یادآورى است. (و لوطًا إذ قال) «لوطاً» احتمال دارد که عطف به آیه چهارده باشد و احتمال دارد که مفعول فعل مقدّر «اذکر» باشد. بنابر احتمال دوم، نکته بالا قابل استفاده است.

۴ - لواط (آمیزش با مردان)، در میان قوم لوط رواج داشت. (إنّکم لتأتون الفحشة) «فاحشة» به هر «کردار زشت» اطلاق مى شود و به قرینه آیه بعد، منظور از آن، لواط است.

۵ - لوط(ع) قوم خود را به خاطر همجنس بازى (لواط)، مورد سرزنش قرار داد. (و لوطًا إذ قال ... إنّکم لتأتون الفحشة ما سبقکم بها من أحد)

۶ - عمل لواط، عملى بس زشت و ناروا است. (إنّکم لتأتون الفحشة)

۷ - عمل لواط، پیش از قوم لوط سابقه نداشته است. (إنّکم لتأتون الفحشة ما سبقکم بها من أحد من العلمین)

۸ - قوم لوط، بدعتگذار عمل لواط بودند. (إنّکم لتأتون الفحشة ما سبقکم بها من أحد من العلمین)

۹ - در دوران لوط(ع)، مناطق وسیعى از کره زمین، منطقه زیستى انسان ها بود و لوط(ع) از آنها آگاهى داشت. (إنّکم لتأتون الفحشة ما سبقکم بها من أحد من العلمین)

۱۰ - لوط(ع) براى منصرف کردن قوم اش از آمیزش با مردان، آن را بى سابقه و زشت معرفى کرد. (إنّکم لتأتون الفحشة ما سبقکم بها من أحد من العلمین)

موضوعات مرتبط

  • ذکر: ذکر قصه لوط(ع) ۳
  • رسولان خدا :۱
  • زمین: زمین در دوران لوط(ع) ۹
  • قوم لوط: بدعتگذارى قوم لوط ۸; تاریخ قوم لوط ۴، ۵، ۷; سرزنش قوم لوط ۵; شیوع لواط در قوم لوط ۴; لواط در قوم لوط ۵، ۷; همجنس بازى قوم لوط ۴، ۵
  • لواط: اولین مبتلایان به لواط ۷، ۸، ۱۰; بدعت لواط ۸; مبارزه با لواط ۱۰; ناپسندى لواط ۶، ۱۰
  • لوط(ع): سرزنشهاى لوط(ع) ۵; عبرت از قصه لوط(ع) ۳; علم لوط(ع) ۹; قصه لوط(ع) ۹، ۱۰; مبارزه لوط(ع) ۱۰; مبارزه لوط(ع) با فحشا ۳; محدوده رسالت لوط(ع) ۲; نبوت لوط(ع) ۱
  • همجنس بازى: مبارزه با همجنس بازى ۱۰

منابع