يونس ٧٣

از الکتاب
نسخهٔ تاریخ ‏۲۹ آبان ۱۳۹۲، ساعت ۰۵:۳۴ توسط 127.0.0.1 (بحث) (Edited by QRobot)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)


ترجمه

امّا آنها او را تکذیب کردند! و ما، او و کسانی را که با او در کشتی بودند، نجات دادیم؛ و آنان را جانشین (و وارث کافران) قرار دادیم؛ و کسانی را که آیات ما را تکذیب کردند، غرق نمودیم! پس ببین عاقبت کار کسانی که انذار شدند (و به انذار الهی اهمیّت ندادند)، چگونه بود!

|اما او را تكذيب كردند و ما او و كسانى را كه در كشتى با او بودند نجات داديم و آنها را جانشين [كافران‌] كرديم و كسانى را كه آيات ما را تكذيب كردند غرق نموديم. پس بنگر كه عاقبت بيم داده شدگان چسان شد
پس او را تكذيب كردند. آنگاه وى را با كسانى كه در كشتى همراه او بودند نجات داديم، و آنان را جانشين [تبهكاران‌] ساختيم، و كسانى را كه آيات ما را تكذيب كردند غرق كرديم. پس بنگر كه فرجام بيم‌داده‌شدگان چگونه بود.
قوم نوح باز او را تکذیب کردند، ما هم او و پیروانش را که با او در کشتی بودند نجات داده و خلفای روی زمین قرار دادیم و آنان که آیات ما را تکذیب کردند همه را غرق کردیم، بنگر تا عاقبت انذار شدگان به کجا کشید!
پس او را تکذیب کردند؛ ما هم او و کسانی را که در کشتی همراه او بودند [از آن توفانِ مُهلک] نجات دادیم، و آنان را جانشینان [غرق شدگان] نمودیم، و کسانی که آیات ما را تکذیب کردند، غرق کردیم؛ پس [با تأمل] بنگر که سرانجام کسانی که بیم داده شدند، چگونه بود؟!
تكذيبش كردند و ما او و همراهانش را در كشتى برهانيديم و آنان را جانشين پيشينيان ساختيم و كسانى را كه آيات ما را دروغ مى‌انگاشتند غرقه كرديم. پس بنگر كه عاقبت بيم‌داده‌شدگان چگونه بود.
اما او را دروغگو انگاشتند، آنگاه او و همراهانش را در کشتی نجات دادیم و آنان را جانشین [پیشینیان‌] گرداندیم، و دروغ انگاران آیات خود را غرقه ساختیم، پس بنگر که سرانجام هشدار یافتگان چگونه بود
پس او را دروغگو شمردند و ما او و كسانى را كه در كشتى با او بودند رهانيديم و آنان را جانشين [پيشينيان‌] ساختيم و كسانى را كه آيات ما را دروغ پنداشتند غرق كرديم. پس بنگر كه سرانجام آن بيم‌داده‌شدگان چگونه بود.
آنان او را تکذیب کردند (و دروغگویش نامیدند) و ما او و کسانی را که با او در کشتی نشستند نجات دادیم، و کسانی را که آیات ما را تکذیب کردند غرق نمودیم، و آن مؤمنان را جایگزین (ایشان در زمین) گرداندیم. بنگر که سرانجام بیم‌شدگان (نافرمان و بی‌ایمان) چگونه گردید؟
پس او را تکذیب کردند. آن‌گاه وی را با کسانی که در کشتی همراه او بودند نجات دادیم و اینان را جانشینان (آنان) ساختیم و کسانی را که با آیات ما (همان‌ها و ما را) تکذیب کردند غرق کردیم. پس بنگر فرجام هشدار داده‌شدگان چگونه بود.
پس تکذیبش کردند پس رهانیدیمش و هر که را با او بود در کشتی و گردانیدیم ایشان را جانشیانی و غرق ساختیم آنان را که تکذیب کردند آیتهای ما را پس بنگر چگونه شد فرجام بیم‌دادگان‌


يونس ٧٢ آیه ٧٣ يونس ٧٤
سوره : سوره يونس
نزول :
اطلاعات آماری
تعداد کلمات : ٢٠
تعداد حروف :

معنی کلمات و عبارات

«الْفُلْکِ»: کشتی. «خَلآئِفَ»: جمع خلیفه. جانشینان. جایگزینان. «آیَاتِنَا»: آیات ما. نشانه‌ها و معجزات ما، از جمله طوفان نوح. «الْمُنذَرِینَ»: بیم داده‌شدگان. ترسانده‌شدگان.


تفسیر

نکات آیه

۱ - قوم نوح، نبوت او را با وجود شواهد و براهین صدق، نپذیرفته و آن حضرت را به دروغ گویى متهم کردند. (یقوم إن کان کبر علیکم مقامى ... فإن تولیتم فما سألتکم من أجر ... فکذبوه)

۲ - خداوند، عذاب استیصال را بر قوم نوح آن گاه نازل کرد که آنان - با وجود براهین و شواهد قطعى بر رسالت آن حضرت - آن را انکار کرده و او را متهم به دروغ گویى کردند. (إذ قال لقومه یقوم إن کان کبر علیکم مقامى ... فعلى اللّه توکلت فأجمعوا ... فإن تولیتم فما سألتکم من أجر ... فکذبوه فنجّینه)

۳ - خداوند، حضرت نوح (ع) و تمام کسانى را که با او در کشتى بودند، از غرق شدن نجات داد. (فنجّینه و من معه فى الفلک)

۴ - خداوند، حضرت نوح (ع) و تمام کسانى را که با او در کشتى بودند، جانشین غرق شدگان و وارث سرزمین آنان قرار داد. (فنجّینه و من معه فى الفلک و جعلنهم خلئف و أغرقنا الذین کذبوا)

۵ - خداوند، آن دسته از قوم نوح را که آیات الهى را تکذیب کردند، در آب غرق نمود. (و أغرقنا الذین کذبوا بأیتنا)

۶ - تکذیب کنندگان آیات الهى، مستحق عذاب استیصال و در معرض آن هستند. (و أغرقنا الذین کذبوا بأیتنا)

۷ - خداوند، قوم نوح را، پیش از وقوع عذاب استیصال، انذار کرده و به آنان هشدار داده بود. (و أغرقنا الذین کذبوا بأیتنا فانظر کیف کان عقبة المنذرین)

۸ - خداوند، با بیان عاقبت نیک یاران حضرت نوح (ع) و فرجام شوم تکذیب کنندگانش، پیامبر اکرم (ص) و مؤمنان را دلدارى داده و مشرکان را به عذاب استیصال تهدید نمود. (و اتل علیهم نبأ نوح ... فانظر کیف کان عقبة المنذرین)

۹ - ضرورت تأمل در فرجام پیشینیان و عبرت گیرى از آن (فانظر کیف کان عقبة المنذرین)

۱۰ - شناخت تاریخ و عوامل پیشرفت و انقراض جامعه، در جهت دهىِ صحیح به حرکتهاى اجتماعى، نقش مؤثر دارد. (فنجّینه ... و جعلنهم خلئف و أغرقنا الذین کذبوا بأیتنا فانظر کیف کان عقبة المنذرین)

موضوعات مرتبط

  • آیات خدا: عذاب مکذبان آیات خدا ۶ ; کیفر مکذبان آیات خدا ۵
  • اقوام پیشین: عبرت از فرجام اقوام پیشین ۹
  • تاریخ: آثار شناخت تاریخ ۱۰
  • جامعه: شناخت عوامل انقراض جوامع ۱۰ ; شناخت عوامل رشد جوامع ۱۰ ; عوامل هدایت جوامع ۱۰
  • خدا: افعال خدا ۵ ; امدادهاى خدا ۳ ; انذارهاى خدا ۷ ; تهدیدهاى خدا ۸ ; دلداریهاى خدا ۸ ; هشدارهاى خدا ۷
  • سرزمینها: وارثان سرزمین قوم نوح ۴
  • عبرت: عوامل عبرت ۸، ۹
  • عذاب: اهل عذاب ۶ ; تهدید به عذاب استیصال ۷، ۸
  • قوم نوح: اتمام حجت بر قوم نوح ۷ ; انذار قوم نوح ۷ ; تهمتهاى قوم نوح ۱ ; جانشینان قوم نوح ۴ ; عبرت از قوم نوح ۸ ; عذاب استیصال بر قوم نوح ۲ ; غرق قوم نوح ۵ ; کیفر قوم نوح ۵ ; لجاجت قوم نوح ۱
  • مؤمنان: دلدارى به مؤمنان ۸
  • محمّد(ص): دلدارى به محمّد(ص) ۸
  • مشرکان: تهدید مشرکان ۸
  • نوح (ع): آثار تکذیب نوح (ع) ۲ ; آثار تهمت به نوح (ع) ۲ ; تهمت دروغگویى به نوح (ع) ۱ ; فرجام مؤمنان به نوح (ع) ۸ ; فرجام مکذبان نوح (ع) ۸ ; قصه نوح (ع) ۳، ۴ ; مکذبان نوح (ع) ۱ ; نجات نوح (ع) ۳ ; نجات همسفران نوح (ع) ۳

منابع