گمنام

تفسیر:المیزان جلد۲۰ بخش۲۹: تفاوت میان نسخه‌ها

از الکتاب
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
خط ۱۸۱: خط ۱۸۱:
<center> «'''بحث روایی'''» </center>
<center> «'''بحث روایی'''» </center>


== چند روايت دراین  باره كه مراد از «الّذين أجرموا» منافقان و از«الّذين آمنوا» اميرمؤمنان «ع» است==
== چند روايت در باره مراد از «الّذين أجرَمُوا» و «الّذِينَ آمَنُوا» ==
در تفسير قمى در ذيل آيه «'''و فى ذلك فليتنافس المتنافسون '''» امام (عليه السلام ) فرموده : تنافس و مسابقه در آن ثوابهايى كه ما وعده داديم و مؤ منين در طلب آنند.
در تفسير قمى، در ذيل آيه: «وَ فِى ذَلِكَ فَليَتَنَافَسِ المُتَنَافِسُون»، امام «عليه السلام» فرموده: تنافس و مسابقه در آن ثواب هايى كه ما وعده داديم و مؤمنان، در طلب آنند.
و در مجمع البيان در ذيل آيه «'''و اذا مروا بهم يتغامزون '''» مى گويد: بعضى گفته اند اين آيه در شاءن على بن ابى طالب (و دفاع از آن جناب ) نازل شده ، و جريان از اين قرار بوده كه روزى آن جناب با چند نفر از مسلمانان نزد رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) مى آمدند، منافقين ايشان را مسخره كردند و خنديدند، و به يكديگر اشاره ها كرده سپس نزد همفكران خود برگشته و گفتند: ما امروز اصلع (كسى كه جلو سرش مو ندارد، و منظورشان على ، (عليه السلام ) را ديديم و به او خنديديم . بدنبال اين جريان بود كه اين آيه نازل شد در حالى كه هنوز على و يارانش به نزد رسول خدا (صلى اللّه عليه و آله و سلم ) نرسيده بودند، (نقل از مقاتل و كلبى ).
 
و در مجمع البيان، در ذيل آيه: «وَ إذَا مَرُّوا بِهِم يَتَغَامَزُون» مى گويد: بعضى گفته اند اين آيه در شأن على بن ابى طالب (و دفاع از آن جناب) نازل شده؛ و جريان از اين قرار بوده كه:
 
روزى آن جناب با چند نفر از مسلمانان نزد رسول خدا «صلّى اللّه عليه و آله و سلّم» مى آمدند، منافقان، ايشان را مسخره كردند و خنديدند و به يكديگر اشاره ها كرده، سپس نزد همفكران خود برگشته و گفتند: ما امروز، اصلع (كسى كه جلو سرش مو ندارد، و منظورشان على «عليه السلام» بود) را ديديم و به او خنديديم. به دنبال اين جريان بود كه اين آيه نازل شد، در حالى كه هنوز على و يارانش به نزد رسول خدا «صلّى اللّه عليه و آله و سلّم» نرسيده بودند. (نقل از مقاتل و كلبى).
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۳۹۷ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۳۹۷ </center>
مؤ لف : صاحب كشاف هم اين روايت را نقل كرده . و باز در مجمع البيان است كه حاكم ابو القاسم حسكانى در كتاب «'''شواهد التنزيل لقواعد التفصيل '''» خود به سندى كه به ابو صالح دارد، از ابن عباس روايت كرده كه گفت : منظور در آيه «'''ان الذين اجرموا'''» منافقين قريش ‍ است ، و منظور از آيه «'''الذين امنوا'''» على بن ابى طالب و ياران او است .
مؤلّف: صاحب كشاف هم اين روايت را نقل كرده. و باز، در مجمع البيان است كه حاكم ابوالقاسم حسكانى، در كتاب «شواهد التنزيل لقواعد التفصيل» خود، به سندى كه به ابوصالح دارد، از ابن عباس روايت كرده كه گفت: منظور در آيه «إنّ الّذينَ أجرَمُوا»، منافقان قريش است، و منظور از آيه «الّذِينَ آمَنُوا»، على بن ابى طالب و ياران اوست.
و در تفسير قمى در ذيل آيه «'''ان الذين اجرموا... فكهين '''» آمده كه منظور اين است كه مسخره مى كردند.
 
سوره انشقاق
و در تفسير قمى، در ذيل آيه: «إنّ الّذِينَ أجرَمُوا... فَكِهِين» آمده كه: منظور اين است كه مسخره مى كردند.
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۳۹۸ </center>
<center> ترجمه تفسير الميزان جلد ۲۰ صفحه ۳۹۸ </center>
<span id='link268'><span>
<span id='link268'><span>
<center> «'''سوره انشقاق'''» </center>


==آيات ۱ - ۲۵  سوره انشقاق ==
==آيات ۱ - ۲۵  سوره انشقاق ==
۱۴٬۱۱۵

ویرایش