روایت:الکافی جلد ۱ ش ۲۲۸

از الکتاب


آدرس: الكافي، جلد ۱، كِتَابُ التَّوْحِيدِ

محمد بن الحسن عن عبد الله بن الحسن العلوي و علي بن ابراهيم عن المختار بن محمد بن المختار الهمداني جميعا عن الفتح بن يزيد عن ابي الحسن ع قال :


الکافی جلد ۱ ش ۲۲۷ حدیث الکافی جلد ۱ ش ۲۲۹
روایت شده از : امام رضا عليه السلام
کتاب : الکافی (ط - الاسلامیه) - جلد ۱
بخش : كتاب التوحيد
عنوان : حدیث امام رضا (ع) درباره سپاسگزارى از مردم در کتاب الكافي جلد ۱ كِتَابُ التَّوْحِيدِ‏ بَابُ أَدْنَى الْمَعْرِفَة
موضوعات : سپاسگزاری از مردم، سپاسگزاری از مردم

ترجمه

کمره ای, اصول کافی ترجمه کمره ای جلد ۱, ۲۵۱

- فتح بن يزيد گويد: از ابو الحسن (ع) پرسيدم از كمترين حد خداشناسى، فرمود عبارت است از اقرار به اينكه شايسته پرستشى جز او نيست، مانند و نظيرى ندارد، و به راستى قديم و بر جا است، موجود است و گم نشدنى و محققا به مانندش چيزى نيست.

مصطفوى‏, اصول کافی ترجمه مصطفوی جلد ۱, ۱۱۵

فتح بن يزيد گويد: از حضرت ابو الحسن عليه السلام راجع بكمترين حد خداشناسى پرسيدم: فرمود: اقرار داشتن باينكه جز او خدائى نيست و مانندى (در صفات) و نظيرى (در الوهيت) ندارد و او قديم است و پا برجا، موجود است و گم نشدنى و اينكه چيزى مانندش نيست.

محمدعلى اردكانى, تحفة الأولياء( ترجمه أصول كافى) - جلد ۱, ۲۸۵

محمد بن حسن، از عبداللَّه بن حسن علوى و على بن ابراهيم، از مختار بن محمد بن مختار همدانى، همه روايت كرده‏اند، از فتح بن يزيد، از امام موسى كاظم عليه السلام كه گفت: آن حضرت را سؤال كردم از پست‏ترين و كم‏ترين معرفت اللَّه، كه كم‏تر از آن، شناختن آن جناب به عمل نمى‏آيد. فرمود كه: «اقرار كردن به وجود آفريدگارى است كه سزاوار پرستش باشد و غير از او، خدايى نيست. او را مانند و نظيرى نه، و آن‏كه محتاج نيست به علت كه او را از عدم به سوى وجود آورده باشد، بلكه هميشه ثبوت داشته و به خودى خود، موجود بوده و مفقود نخواهد شد. و آن‏كه چيزى مانند او نيست» (نه در ذات و نه در صفات و نه در غير اينها).


شرح

آیات مرتبط (بر اساس موضوع)

احادیث مرتبط (بر اساس موضوع)

  1. الکافی جلد ۱ ش ۲۲۵ (روایت شده از: امام على عليه السلام)
  2. الکافی جلد ۱ ش ۲۲۸ (روایت شده از: امام رضا عليه السلام)
  3. الکافی جلد ۱ ش ۲۵۶ (روایت شده از: امام حسن عسكرى عليه السلام)
  4. الکافی جلد ۱ ش ۲۸۹ (روایت شده از: امام محمّد باقر عليه السلام)